Novi život - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Novi život

Novi život

Casa de los babys (2003.)

MGM / VTI

95' drama

Režija:           John Sayles

Uloge: Maggie Gyllenhall, Daryl Hannah, Marcia Gay Harden, Susan Lynch, Mary Steenburgen, Lili Taylor

Scenario:        John Sayles

Producent/i:   Caroline Kaplan, Jonathan Sehring, A. Springall

Zemlja:          SAD, Meksiko

Linkovi: imdb

Novi život

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Ne želeći vječno čekati na usvajanje djece šestero žena odlazi iz SAD-a u Latinsku Ameriku u nadi da će tamo biti bolje sreće

Gradić u južnoj Americi mjesto je u kojem se šestero amerikanki odlučilo smjestiti u nadi da će im dozvoliti usvajanje tamošnje djece. Nastanjuju se u hotel poznat pod nazivom Casa de los Babys, čija vlasnica Señora Muñoz (Rita Moreno) ima velikih problema sa 30ineštogodišnjim sinom. Nemalo će se razočarati saznavši da, kako bi im dozvolili usvajanje, moraju provesti neko vrijeme u zemlji.

Skipper (Daryl Hannah) je opsjednuta fitnessom te većinu vremena provodi vježbajući nastojeći na taj način privatne probleme potisnuti u drugi plan. Najmlađa Jennifer (Maggie Gyllenhaal) nada se da će joj beba povratiti samopouzdanje nakon bezbrojnih medicinskih zahvata kojima se podvrgnula u nastojanju da zanese. Leslie (Lily Taylor) nema tih problema no ne želi ulaziti u vezu i sve što ide uz to.

Gayle (Mary Steenburgen) je bivša alkoholičarka koja je ponovno pronašla vjeru u Isusa te je čvrsto uvjerena kako je spremna za majčinstvo. Nan (Marcia Gay Harden) je rođeni vođa, iznimno sposobna žena koja se najbolje snalazi u pravnim zavrzlamama dok Eileen (Irish Susan Lynch) jednostavno žarko želi bebu.

Uz njihove priče dobivamo uvid u živote ljudi s ulice, mladiće koji se bore za preživljavanje.  U obližnjem gradiću nezaposleni otac Diomedes nastoji spojiti kraj s krajem sanjajući o bijegu u SAD baš kao i beskućnik Toto. Odvjetnica vlasnice hotela u međuvremenu radi na ishođivanju dozvole za usvajanje koje šestorka s nestrpljenjem očekuje.