Izgubljeno bratstvo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izgubljeno bratstvo

Izgubljeno bratstvo

Taegukgi, Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004.)

Columbia TriStar Home Video / UCD

140' akcija, drama, ratni

Režija:           Je-gyu Kang

Uloge: Dong-Kun Jang, Bin Won, Eun-ju Lee, Hyeong-jin Kong, Yeong-ran Lee

Scenario:        Je-gyu Kang

Producent/i:   Seong-hun Lee

Zemlja:          Južna Koreja

Linkovi: imdb

Izgubljeno bratstvo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.79
14
0.00

trash9tomo 12.03.2009 Ocjena recenzije : 5.0

!!!!!!

NAJBOLJI RATNI FILM(ako ne ikad,u zadnjih dosta godina definitivno)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

debilja 02.07.2007 Ocjena recenzije : 0.0

oBAVEZNO POGLEDATI

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 12.06.2006 Ocjena recenzije : 4.0

vrlo dobro

Film pokazuje pokazuje bratsku ljubav koji bi ocjenila s ocjenom 4 jer i ja sama imam sestru ali je na nastojim štititi na onakav način kako Jin-Tae brani i štiti svoga brata.Vjerujem da su razlike i zbog kulture i načina preživljavanja,no to je čisto moje mišljenje!Ostatak filma je jako dobar,stvarno je uvjerljiv i dirljiv ali ipak sam žensko i onoliko krvi baš i ne volim!Izuzetno mi se sviđa prikazana stvarnost ozljeda,rana,ubojstava ali i ludila!Nemojte se ljutit ali film sam ocjenila s 4 samo zbog toga što mi toliko krvi nije lijepo za vidjet ali sve u svemu film je jako dobar i realno prikazuje rat,baš kakav i je!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 10.10.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Perfekcija

Ovaj me film oduševio.Savršen prikaz događanja u korejskom ratu od početne premoći sjevera do jačanja juga i prelaska u protunapad što je na kraju dovelo do uplitanja kine u rati i ostali. Ito sve prepričano kroz priču o dva brata.Perfektno, nedostaje mi riječi za ovaj film.KAo što je već netko naveo u ovom filmu je prva stvar koju zapamtiš nakon gledanja da je rat sranje.Ryan je antiratni film ali je amerikaniziran dok je ovo perfekcija od ratnog filma.Scene borbe prsa u prsa u kojoj sjevernokorejski vojnik govori južnjaku da je kapitalistička svinja su vrhunac. Južnjački vojnici koji se zabavljaju tjerajući sjevernjačke zarobljenike da se bore međusobno i slične scene govore o realnosti ovog filma.Niti jedna strana u ratu nije pravedna ni poštena.Svi su krivi i jednaki i to je prava istina. KAo i scena obračunavanja civila sa ljudima koji su surađivali sa sjevernjacima samo zbog toga da dobiju hranu.Preporuka ovog filma, pogledati pod obavezno.
I da uspjeli su napraviti tužan kraj i sve ali bez holivudske patetike.Stvarno se sažališ nad tim ljudima.
RAT JE SRANJE U KOJE MALI LJUDI,NAJVIŠE CIVILI STRADAVAJU A VELIKE GUZICE KOJE SU ZAPOČELE RAT SE IZVUKU NEKAŽNJENO I POSLIJE OPET DOGOVARAJU MEÐUSOBNO I LIŽU SE.
Najbolji prikaz stvarnosti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 16.09.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Uvjerljivo i dirljivo!

Odličan ratni film !
Da se korejanci služe tehnikom noga u oko to znamo, ali da mogu snimiti tako vrhunski ratni film to nisam mogao naslutiti.
Za one koji imaju meko srce moraju zaplakati.
Stvarno posebno, iako se radi o ratu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 10.09.2005 Ocjena recenzije : 4.5

obavezna lektira

za svakog ozbiljnog filmofila i za sve druge.Fantastičan film,Spašavanje vojnika Rayana dobilo je 5 oskara,a ovaj film je trebao dobit isto toliko ako ne i više.Piše na dvd "najbolje ratne scene koje ćete ikad vidjeti"to je živa istina stvarno je tak.Rayanu je falilo ko i svakom am.filmu da su jedino amerikanci u pravu,u ovom film ,ne svi su krivci,RAt je veliko sranje.Priča je o dva brata koji odu u korejski rat,stariji se brine o mlađem,neiskusnom.Sve dok ih rat ne baci na sasvim druge strane...ocjena 5(svakako pogledajte SHIRI ako ga ima na dvu)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: