Velika Crvena brigada - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Velika Crvena brigada

Velika Crvena brigada

The Big Red One - The Reconstruction (1980.)

Warner Home Video / ISSA film i video

158' akcija, drama, ratni

Režija:           Samuel Fuller

Uloge: Lee Marvin, Mark Hamill, Robert Carradine, Bobby Di Cicco, Kelly Ward

Scenario:        Samuel Fuller

Producent/i:   Richard Schickel

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Velika Crvena brigada

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

Kultni film Samuela Fullera o famoznoj američkoj Crvenoj brigadi iz Drugog svjetskog rata u novom, 50 minuta produženom izdanju.

Film pokojnog Samuela Fullera, režisera koji je slavu stekao pedesetih i šezdesetih godina, da bi jedan od najboljih filmova snimio približujući se sedamdesetoj godini života, bio je i ostao jedan od najvjernijih ratnih drama iz razdoblja Drugog svjetskog rata. Pred nama je novo, dvostruko DVD reizdanje sa 50 minuta novog materjala.

Velika Crvena brigada odnosno u originalu The Big Red One naziv je američke vojne jedinice koja se sastojala od 12 članova. Usljed brojnih nedaća s kojima su se suočili jedinica je zadržala samo četiri izvorna člana. Zab (Robert Cardine) je na ovaj 'izlet' gledao kao na dobro štivo za prvu knjigu koju namjerava napisati po povratku kući. Osjećajnog Griffa (Mark Hamill aka Luke Skywalker) mučila je grižnja savjesti te se nadao da će mu rat pomoći u pročišćavanju glave. Vinci (Bobby Di Cicco) i Johnson (Kelly Ward) zaključuju veliku četvorku pod vodstvom prekaljenog narednika grubijana (Lee Marvin) koji je u istoj jedinici sudjelovao za vrijeme Prvog svjetskog rata.

Pratimo njihove pohode i borbu za goli život od akcija u Francuskoj Africi preko dugih okupacija Sicilije i Italije do famoznog dana D i savezničkog iskrcavanja u Normandiji te naposljetku napada na nacističku Njemačku.