Opasni snovi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opasni snovi

Opasni snovi

Close Your Eyes / Dr. Sleep (2002.)

First Look Pictures Releasing / Blitz film i video

108' krimi, triler

Režija:           Nick Willing

Uloge: Goran Višnjić, Shirley Henderson, Paddy Considine, Miranda Otto, Corin Redgrave, Sophie Stuckey

Scenario:        Nick Willing

Producent/i:   Michele Camarda

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Opasni snovi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.88
8
0.00

Goran Višnjić u britanskom filmu koji je sve tri svoje nagrade dobio na festivalima fantasy filma. Ha! To od Višnjića niste očekivali!

Doktor Michael Strother vrši hipnotičke terapije na svojim pacijentima, a uz to je obdaren opasnom mogućnošću da vidi vizije iz umova svojih pacijenata. Pa tako dok je pokušavao pomoći detektivki Janet Losey da prestane pušiti, vidio je u njenom umu malu djevojčicu koja pluta po površini neke vode.

U isto to vrijeme ona je radila na slučaju nestale djevojčice Heather, koja je pronađena nekoliko dana kasnije, nijema od šoka kojeg je preživjela. Jedini trag do otimača bili su neobjašnjivi ožiljci na njenim rukama. Kako je policijska istraga bila spora i neučinkovita, detektivka se obratila doktoru Strotheru za pomoć, nadajući se da će je makar ponukati da progovori. Kada se djevojčica napokon i oglasila, bio je to govor koji nije imao svoje pravo značenje što je upućivalo na opsjednutost i svojevrsnu žrtvu kakvog magijskog kulta.

U doktorovoj kući je trudna supruga urgirala de se ne upliće u istragu, ali je zapravo jedan drugi nesretni slučaj, gdje je plivač kojeg je Michael liječio umro, natjerao mladu porodicu da se odseli. Kako vrag ne spava, tako je doktor, mučen krivnjom i nesanicom, ponovo stupio u vezu s detektivkom Losey koja je već uznapredovala u svojoj zamršenoj istrazi koja je polako uzimala nove žrtve. Opasnost se lagano nadvila i nad doktora koji je shvatio da ga uhode, a nisu mu u teškoj situaciji pomogli niti brojni flashbackovi i halucinacije.

Od trenutka u kojem je oteta i njegova supruga radnja se zaista počinje kovitlati u svim pravcima pa vam prepričavanjem ne želimo pokvariti 'užitak' gledanja. Jedino što vam možemo otkriti da ova thriller limunada ima šećerni svršetak, u maniri punokrvnog teve filma.