Kuća voštanih figura - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kuća voštanih figura

Kuća voštanih figura

House of Wax (2005.)

Warner Bros. / ISSA film i video

87' horor, triler

Režija:           Jaume Collet-Sera, Jaume Collet-Serra

Uloge: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Paris Hilton, Jared Padalecki, Jon Abrahams

Scenario:        Chad Hayes, Carey Hayes

Producent/i:   Joel Silver, Robert Zemeckis, Susan Levin

Zemlja:          SAD, Australija

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Kuća voštanih figura

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
61
0.00

Trash a aaa!!! Doživjeli smo remake filma iz 1953. godine kada je glavna faca bio Vincent Price kojeg je u 21. stoljeću zamijenila Paris Hilton.

Hororac izmigoljio u trendovskoj bujici vrti se oko jednog napuštenog voštanog muzeja koji je za oko zapao grupici putujućih tinejdžera s Floride utaborenih tik u blizini maloga gradića u kojem se isti nalazi.

Putujuće tinejdžere s Floride redom utjelovljuju mladi i nadobudni američki glumci i oni koji to žele postati - Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Paris Hilton, Robert Richard, Jared Padalecki i Jon Abrahams. Vratimo se filmu strave, ipak, i upoznajmo ukratko sa zapletom strašne priče.

Znatiželjni kako samo američki tinejdžeri to mogu biti, dadnu se u obilazak muzeja i suoče se s nekim nevjerojatnim činjenicama; ne samo da su figure u napuštenom zdanju od voska već je i cijelo zdanje voštano!!! Bu!

Cijeli je scary-scary-scary kolaž upotpunjen s omanjom galerijom čudnih likova na koje su naišli u svojoj hrabroj ekspediciji – originalnog rednecka koji skuplja ubijene jelene s autoputa i baca ih u močvaru, Boa, zaposlenika na benzinskoj postaji koji im se pobliže predstavi potem svojih pomoćnika; škara, dugih noževa…, a i Boovog ne-baš-zdravog brata Vincenta kojeg dovitljivo glumi isti glumac! Vaaauuu! Ubojita braća imaju i umjetničkih sklonosti tj. svoje žrtve finalno izlijevaju u vosku, a unikatne figure ne nalaze se samo u muzeju već i po cijelome gradu!!!

Uslijediti će niz radnji koje je božda bolje nasumice poredati nego složiti u rečenice – striptease Paris Hilton u crvenom, čipkastom donjem rublju, još malo uvrnutih tajni vezanih uz Boa i brata Vincenta, gradacija događaja od strašnih prema straaaašnima uz puno krvi i, kako u najavama kažu, 'spectacular grand finale and total meltdown'.

Možda i mala ispravka iz podnaslova jer ne radi se o preciznom remakeu hororca iz 1953. s Vincentom Priceom u glavnoj ulozi već se radi o tzv. 'reimagining'-u tog filma koji je poslužio kao inspiracija, ali iz Warner Brosa vole kazati da su se ipak većim dijelom htjeli osloniti na horor klasike iz kasnije dekade, one sedamdesetih godina i franšizama poput 'Helloweena' i 'Teksaškog masakra…'.

Povodeći se kritikama koje možete naći sakupljene na stranicama rottentomatoes.com nadamo se da im nije palo na pamet i od ovog wax-worka napraviti franšizu.