Diler 2: Krv na mojim rukama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Diler 2: Krv na mojim rukama

Diler 2: Krv na mojim rukama

With Blood on My Hands: Pusher II (2004.)

Danish Film Institut

100' akcija, krimi, drama

Režija:           Nicolas Winding Refn

Uloge: Mads Mikkelsen, Leif Sylvester, Anne Sørensen, Øyvind Hagen-Traberg, Kurt Nielsen, Dan Dommer, Zaltko Burić

Scenario:        Nicolas Winding Refn

Producent/i:   Johnny Andersen, Henrik Danstrup, Nicolas Winding Refn

Zemlja:          Danska

Linkovi: službeni site
trailer

Diler 2: Krv na mojim rukama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
6
0.00

Podzemni svijet lopova i gangstera za koje ste mislili da uopće ne postoje u danskim redovima, u domaća kina donosi tvrdokuhani mačizam.

Tony, sitni lopuža i skinhead iz podzemlja Copenhagena, kojeg osim tetovaža karakteriziraju i duhovi koji ga progone, upravo je pušten iz zatvora. Iako ulaže silni trud u sređivanje svog života (što znači da još uvijek želi biti važan tough guy) i zadobivanje poštovanja svoga oca Smedena koji je notorni gangster (stručnjak za narko scenu), što veći trud ulaže, zapada u sve veće nevolje.

Nekadašnja ga braća po zanatu sada ismijavaju, šikaniraju i ponižavaju, a najveće uvrede trpi upravo od oca čiju podršku najviše priželjkuje. S vremenom saznaje da mu je bivša djevojka rodila dijete, a silom neprilika ocu duguje stvar koju nikako ne može vratiti...

Originalni naslov ovog danskog uratka je 'Pusher 2' što insinuira da je riječ o nastavku. Ipak, dvojka nije direktan nastavak originala, jer 'Pusher' ostaje isti samo po tematskom miljeu i lajtmotivima – u prvom je glavni lik bio Frank, dok je u drugom nositelj priče Tonny kojeg je u prvom dijelu Frank gotovo zatukao bejzbol palicom.

Nicolas Refn, redatelj, je navodno ovaj uradak posvetio Hubertu Selbyu, poznatom američkom piscu i scenaristu s kojim je radio na holivudskom filmu 'Fear X', a ovaj je 2004. godine i umro. 

Zanimljivo je da su sve scene snimljene sekvencijalno, što znači jedna iza druge, dok su glumci u filmu često naturščici ili pak pravi krimosi. I još nešto – u filmu se pojavljuje i Zlatko Burić aka Kićo kojeg je prvi nastavak 'Pushera' lansirao u zvijezdu skandinavskih filmova.