Fantom u operi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fantom u operi

Fantom u operi

Andrew Lloyd Webber's The Phantom of the Opera (2004.)

Warner Bros. / Blitz film i video

143' drama, fantastika, glazbeni

Režija:           Joel Schumacher

Uloge: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, Minnie Driver, Miranda Richardson

Scenario:        Andrew Lloyd Webber, Joel Schumacher

Producent/i:   Andrew Lloyd Webber

Linkovi: imdb

Fantom u operi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.88
24
0.00

markoboban 21.05.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Muzički genije

Pariska opera je stecište uglednih i bogatih građana koji uživaju u vizuelno raskošnoj produkciji opera.Ali kada operska diva Carlotta (Minnie Driver) napusti umetnički ansambl, na scenu stupa mlada i talentovana Christine (Emmy Rossum).Devojka uz svesrdnu podršku učiteljice baleta, Madame Giry (Miranda Richardson) uspeva da se nametne publici.Njen nastup je očarao mladog vikonta Raoula de Chagnyja (Patrick Wilson), ali i misterioznog Fantoma (Gerard Butler).Započinje neobična igra za naklonost čarobnog soprana, u kojoj se dvojica muškaraca pridržavaju pravila koje određuju ljubomora, strast i opsesija...Od renomiranog Joela Schumachera stiže nam glasoviti mjuzikl, uz premisu: 'Gotovo je s čekanjem! Neka fantazija počne!' Gaston Leroux je autor romana 'Le Fantôme de L'Opéra', što je inspirisalo Andrewa Lloyda Webbera da napiše knjigu 'The Phantom of the Opera' od čega je kasnije nastao i filmski scenario.Bogato postavljena scenografija, maštoviti kostimi i efektne maske, daju vizuelni šmek ovom mjuziklu.Gluma je realno osrednja, jer ovaj žanr istini za volju iziskuje i kakve-takve glasovne mogućnosti (uprkos svim mogućim dostupnim tehničko-tehnološkim dostignućima i filmskim trikovima).Setovi su uglavnom napravljeni u Londonu, kao i u Pinewood Studios (scene u operi), što nije bilo jeftino.U produkciju je uloženo oko $70,000,000 što se nije isplatilo, jer je na Box Office ostvareno tek nešto preko $50,000,0000 bez obzira na gromoglasnu medijsku kampanju filmadžija iz 'Warner Brosa'. Ljubitelji pozorišnih predstava možda su došli na svoje, jer je film tako koncipiran, ali realno gledano, veći deo publike 'ostao je kratkih rukava' kada je reč o očekivanjima od filma.Dakle, luksuzno pakovanje sa siromašnim sadržajem.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pandora13 01.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

o fantomu

Ne mogu reći da sam velika ljubiteljica mjuzikla, ali sa Fantoma nisam pogled skidala, upijala sam svaku riječ predivnih pjesama, a muzika me digla u nebesa..Kostimografija, specijalni efekti također su me se dojmili..Tema filma, iako to nije prvi snimljeni "Fantom", nije iscrpljena, već je modernizirana, što je čini bližom nama..Taj sam dan bila u planini, u prirodi..To je nešto zbog čega vrijedi živjeti..Kad je film završio pomislila sam isto to sa smješkom na usnama... :)..voljela bih imati pjesme iz mjuzikla..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cronina 22.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

fantom...

ovaj film je samo za istinske ljubitelje mjuzikla. Ja sam pogledala nekoliko mjuzikla i mogu reći da mi je ovaj najgori. Dva i pol sata(možda nešto manje) čiste dosade. Lijepo je to zamišljeno i raskošno napravljeno, kažalište, pa ona njegova jazbina i tak to... jedino kaj mi je ostalo u sjećanju je jedna pjesma koju pjeva Gerard Butler ne znam kak se zove al znam da se događa na 1:51, znači jedina dobra scena mi je dvadesetak minuta pred kraj filma...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vendeta 08.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

The PHANTOM of the OPERA

Andrew Loyd Webber je genije.
Film(mjuzikl) je genijalan.
135 min uživanja, ovaj je film koji u sebi sadržava dvije priče ona o Fantomu i ona o Christine i Raoulu iz djetinstva. Fantomovo ponašanje mi nije nimalo nepropisno jer s obzirom na njegov život tko se nebi tako pošao, sve što je htio je da ima nekoga uz sebe. Glavna tema filma je ljubavni trokut u kojem de Chagny ima ne baš tako značajnu ulogu. Al Fantom ipak na kraju izgubi. Ali njegova ljubav prema Cristine ne prestaje i ne gubi žar kako se vidi na kraju filma. Ovaj sam film gladeo 20 dana zaredom nekad i po 2 do 3 puta na dan.
FILM JE DJELO GENIJA

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 20.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Samo za ljubitelje mjuzikla

Da bi vam se svidio ovaj film definitivno morate voliti mjuzikle .. jer ako ne volite cekaju vas duge 143 minute smaranja i dosade dok gledate zaljubljene likove koji konstantno pjevaju i pjevaju , te kratka radnja u kojoj fantom voli jednu djevojku ..ali ona voli drugoga .. i to ce vam sve da OTPJEVAJU ..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 10.06.2006 Ocjena recenzije : 3.33

Fantom u operi!!

Film je milina za pogledat! Nije dosadan,a glumci fenomenalno glume,a tek kad krenu pjevat,milina ih je slušat! Odlična kostimografija i odlična scena! Tema je vrlo jednostavna,mlada pjevačica Christine nalazi se u situaciji gdje mora birati između ljubavi svog života i čovjeka kojeg smatra svojim učiteljem,bez pretjerivanja a pjesme su jedinstvene! G.Butler je odlično odglumio Fantoma a i E.Rossum je super interpretirala Christine,ostali su također jako dobro odradili svoj posao ali njih dvoje se nešto više ističe!J.Schumacher je odradio famozan posao vrijedan dobrog aplauza! Najbolja scena je kada Fantom po prvi puta odvede Christine u svoje skrovište,treba pogledat! Jeste li znali da je za potrebe snimanja ovoga mjuzikla doista i napravljeno novo kazalište u kojem se još uvijek predstave odvijaju!? Film s puno detalja koji se vrlo lako uočavaju,npr. koreografija, scena, kostimografija i sl. Stvarno,ovo je nešto što se ne bi smjelo propustiti!Jako dobro!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kubrick fan 20.04.2006 Ocjena recenzije : 3.33

REAL MAGIC!

Inače ne volim mjuzikle, ali kada sam pogledao ovaj, ne mogu ga zaboraviti. Odlično otpjevano i odsvirano, sjajna kostimografija i produkcija. Emmy Rossum je preslatka u ulozi Christine, a Gery Butler je Fantom kakvog još nisam vidio. Kako je ovaj film sjajan, dokaz je to što je rađen prema najuspješnijoj predstavi svih vremena, a i to da sam ga gledao 14 dana zaredom. Jednostavno nisam mogao bez njega.
Preporuka svima koji poštuju sjajne filmove.

ocjena: 5+

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dbelic 31.08.2005 Ocjena recenzije : 1.5

Fantom plus

Što reći, izvrsna glazba, raskošna kostimografija, dobra režija. Pogledajte!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sara_hribar 27.08.2005 Ocjena recenzije : 1.0

uff- kako dosadno?!?!?!?!?!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 12.07.2005 Ocjena recenzije : 2.67

tko voli mjuzikle?

ja ne.iako je film prekrasan i jako fino je sve to napravljeno ali mjuzikl ne hvala.tema mnogo puta prožvakana u filmu i u crtiću.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: