Rat svjetova - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rat svjetova

Rat svjetova

War of the Worlds (2005.)

Paramount Pictures / VTI

116' akcija, ZF, triler

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Tom Cruise, Tim Robbins, Dakota Fanning, Miranda Otto, Justin Chatwin, David Allan Bache, James Dumont

Scenario:        Josg Friedman

Producent/i:   Kathleen Kennedy, Paula Wagner, Colin Wilson

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Rat svjetova

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.20
122
0.00

johnny08 09.03.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Užasno loše

Obično je ime Stevena Spielberga jamac za dobar film, no njegov 'Rat svjetova' ne zaslužuje nikakvu pozornost a pogotovo nikakvo poštovanje. Original Haskina po romanu Wellsa ne da je bolji film nego je Spielberg ispao mulac. Jednostavno rečeno njegova verzija je sranje; plitka radnja, loša gluma, glupa priča i tipičan američki happy ending (dokrajčilo me izlaženje mame iz kuće kao da se ništa nije ni desilo i Robbijev povratak). Ovako nešto loše od Spielberga nisam očekivao te ne razumijem kako ovaj film može zadovoljiti nekoga. Cruise je solidan glumac no često bira loše filmove i uloge u kojima on ne može pokazati što zna (npr. 'Magnolia' je pravi primjer Cruiseovog talenta), Fanning je dobra no meni izrazito antipatična, a što Robbins radi u ovakvom filmu se vjerojatno i on pita. Dakle, ako ne želite gledati 2h nešto što nema nikakvog smisla, okrenite program, izvadite cd ili jednostavno zaboravite da ste čuli naslov ovog filma. Užasno loše!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 22.02.2008 Ocjena recenzije : 1.5

ratni remake

Spielberg je, bez sumnje, izvrstan režiser. Dakota je izvrsna mala glumica. Tom Cruise je najbolju ulogu u karijeri odigrao u Kišnom čovjeku. Rat svjetova je izvrsna priča. Ali remake nije postigao uspjeh originalnog filma, kojeg se ja slučajno sjećam. Velikih tanjurastih glava koje bacaju uništavajuće zrake na gradove. Remakovi su uvijek lošiji od prvih verzija, ne zbog glumaca, već zbog promjena u radnji, i razvodnjavanja događaja.
U ovom filmu moram pohvaliti specijalne efekte, ali dijelovi filma su mi djelovali dosta naivno i prazno. Kao da je film sniman na brzinu, u pojedinim dijelovima mi čak zvuči šuplje. Ali ipak nije loše za provesti vrijeme i prisjetiti se radnje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 08.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Osrednje

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Psihodelija 14.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

grozno

ajme kako glup film....besmislem.Nedovršen... glup kraj.Bakterije pobjedile ejlijense?WTF?Ma glupost...Spielberg ne prepoznajem te.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 13.06.2006 Ocjena recenzije : 1.0

... STRASNO

Kako opisati ovaj film .. Jednom rijecju GLUP .. ustvari sa 3 GLUP DO BOLA!! Osim sto je dosadan .. nego vec je i totalno ne logican ! Molim vas .. svjet se srusio .. vanzemaljci sve unistili.. a njega bivsa zena sa sinom..koji je poginuo,al ustvari na kraju nije.. jer prica treba happy end ,ceka u jedinoj nesrusenoj kuci u Bostonu ! Moram priznati da su efekti su odlicni .. al radnja UZAS
Ocjena filma:2 ( i to samo zbog efekata)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sparky50 14.01.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Dugo očekivano trica

Dosta sam dugo čekao ovaj film i on me razoćarao. Nek se zna da sam mu dao tricu.Specijalni efekti su stvarno savršeni ali to savršenstvo narušava prosjećna gluma i stvarno loša radnja.Tom Cruise me stvarno razoćarao jer se od njega oćekivalo puno puno više od drugih glumaca, on je glumac koi je na razini oskara i meni se čini da mu je ovaj film bio samo zezancija i odmor za iduče glumačke pothvate.Spilberg bi se trebao ipak uhvatiti za glavu i vikati što sam to učinio ali ipak u jednom savršenom nizu uradaka napravio je jednu pogrešku i to mu možemo progldati kroz prste ipak je on jedan od najvećih (bar meni). Možda sam prenaglio sa tricom jer sam prije ove recenzije vidio stvarno užasan film pa sam izgubio živce i loše recenzirao. Ako jesam oprostite mi!!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

chewbakka 09.01.2006 Ocjena recenzije : 2.25

speachless....

Užas! Na žalost, ne mogu ništa blaže napisati! Početak filma mi je dosta dobar. Toma nisam gledala u takvoj ulozi (šlampav i neodgovoran otac) i dobro je to odglumio. Uvod u temu filma, s onim munjama, super. Ali kad se počelo sve više zaplitati, činilo mi se da će film trajati 6 sati. A onda ti 'alieni'..maalo su mi preslični onima iz Dana nezavisnosti. Iznenađujuće, ko da Spielberg nije uspio okupiti dovoljno maštovitu i motiviranu ekipu. Pa ona krv na sve strane. Tak je loše napravljeno da sam prvo mislila da to vanzemaljci puštaju svoje korijenje u zemlju?!?! Časna riječ!
A tek kad je T. Cruise običnim kinderjajcem raznio takvu mrcinu? Ma daaaj, to je previše i za SF.
Inače, uopće nisam fascinirana malom Dakotom. Niti malo.
Ipak, Tom je (unatoč tome kaj je privatno očito prolupao) dobro odglumio (iako mu uloga i nije bog-zna-kak napisana...).
Eto, nadala sam se da ću se oduševiti ovim filmom ali na žalost, razočarao me i nije mi ga pretjerano žao 'ocrniti'.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 13.12.2005 Ocjena recenzije : 2.0

super

na stranu sve ono sto je moglo biti bolje i cega uopce nije bilo, a trebalo je.
zabava je zajamcena, explozivno napravljen film, sa vec dokazanom dakotom bez cije glumacke sposobnosti neki dijelovi filma ne bi imali smisla. sama rezija nista posebno, ali je zato zvuk na mjestu. niti ideja ne predstavlja neko posebno otkrice, no sve u svemu film za pogledati i preporuciti kao super zabavu za ove hladne dane.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 07.12.2005 Ocjena recenzije : 2.67

Odlično, ali...

Odmah na početku da kažem film je jako dobar, upravo ono što jedan dugo najavljivani spektakl treba i biti, ali...nešto mi fali da bi film dobio peticu. I glumačka ekipa je jaka (kada se veličina kao Morgan Freeman pojavljuje samo kao narator na početku i kraju filma onda je sve jasno), efekti su odlični, priča zasnovana na kultnom predlošku, Spielberg u redateljskoj stolici, ali nešto mi fali. Možda je to stvar kao i u Danu nezavisnosti da se invazija vanzemaljaca promatra kroz oči Amerikanaca, a cijeli svijet je napadnut. Možda su neke stvari u priči koje mi nisu jasne (vanzemaljci izađu iz dubine Zemlje gdje su, za tren oka pokore čovječanstvo a na kraju ih uništi virus, a ne čovjek. Kako su onda uspjeli preživjeti sve te godine u zemlji a da se nisu ''prehladili''). S obzirom koliko film traje i da sama invazija počinje praktički na početku filma, nekako me kraj iznenadio kao da se stvorio niotkud bez ikakve naznake.
Ne znam, možda su sve to sitnice preko kojih ću preći s vremenom. Vidjet ćemo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dogmane 06.12.2005 Ocjena recenzije : 3.0

E.T se malo nadrko

Nemojte zamjerit naslov to je samo umjetnička sloboda!!!!
Sječam se kao klinac kad sam gledao E.T. tako sam bio tužan kad je kvazi umro,toliko sam suosječao sa njim bože kolike suze sam izlio!!!
Možda zato jer sam bio dijete ali danas ne mogu tako suosječat sa filmovima....možda jer filmovi nisu ono što su bili...
Veliki BlockBuster WOTW trebao je Spielbergu vratit onaj status koji je imao prije par godina.
Sve je bilo tu...podosta para,Tom Cruise,odičan predložak za film...ali....
Kako je počeo film tj akcija u filmu,pomislih;pa šta je ovo ljudi moji...zvučnovizualni efekti nešto neviđeni!!!!!
Polako sam se zavaljivao u fotelju i spremao se za odličan nastavak filma...Ali
Nakon prvih 50 min film je počeo strašno usporavati kao da više neznaju u kojem smjeru bi krenuo!!
Scena sa Tim Robinsom koja traje 30 min totalno je nepotrebna i ubija radnju filma!!!
Par sitnica iliti propusta u Američkom stilu kao i u skoro svim novijim Hoolywoodsko-Spielbergovskim filmovima bili su nazaobilazni!!
Što se tiče kraja(oko kojeg svi polemiziraju)je po meni najbezbolnije riješenje za film koji je došao do sljepe ulice!!
Zaključak;film svakako treba pogledat ali nemojte očekivat remek djelo!!!
Ocjena 3/4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 26.11.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Rat svjetova

Priznajem da Spielbergovim filmovima uvijek prilazim s dozom suzdržanosti. Vjerojatno zbog naglašene političke korektnosti koja često i iritira. Ta predrasuda se najčešće brzo rastopi, jer je čovjek uistinu izuzetan redatelj. Onako, zanatski gledano, jer se od njega uvijek može očekivati vrhunska zabava ili bar film s glavom i tijelom. Uostalom, čovjek je režirao remek-djela kakva su "Ralje", "Dvoboj" bar dva od tri "Indiana Jonesa", "A.I." (namjerno izbjegavam precijenjene "Bliske susrete treće vrste", "E.T." ili "Schindlerovu listu")... Ekranizacija meni dragog Wellsovog romana činila mi se ipak nečim ne toliko bliskim Spielbergovom duhu. I bio sam u pravu. Istina, sama tema pruža priliku za vizualni spektakl kakvim nas je naviknuo impresionirati, odnosno, dostojno retuširanje i moderniziranje klasičnog filma Georgea Pala (kojeg, nažalost, nisam imao prilike gledati, ali mogu zamisliti koliko danas staromodno izgleda). Međutim, najnoviji "Rat svjetova" klišeizirani je film katastrofe, jednokratna zabava za nedjeljno poslijepodne, snimljena bez nadahnuća i odglumljena bez žara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sone 18.11.2005 Ocjena recenzije : 1.67

ma kakav kraj!?

Od samog početka filma, pa u tijeku sjedila sam u kinu , priljubljena za sjedalicu i napeto pratila svaki detalj i razvoj događaja. Napeto, snimano na zavidnoj razini, Cruise vrlo dobar, pravi SF doživljaj! I tako je trajalo do samog kraja kada kao da me netko polio hladnim tušem po glavi. Režiseru izgleda dosadilo snimati, a nikakva dobra ideja za kraj nije mu sinula, pa je ispalo ono ka: amo završiti film što prije, vrime je, pa ubaci tamo neke bakterije, pobij aliene i pravac doma!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 18.11.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Uzbudljivo, napeto ali !?

Super napravljeno uz neke male komjutorske vidljive efekte koji bi trebali biti ne baš tako jako primječeni. Što se movi-a tiće stvarano super. Ja osobno volim filmove koji imaju dobro zamilšljenu radnju, a uz to i filmsku ekipu. "Tom" je to dobro opet odigrao.

Vrlo solidno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

666 07.09.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Tom Cruise

mislim da je ovo stvarno promasen slucaj pa sta on radi u ovom filmu stvarno mu nestoji+film je jako glup mislim ono svemirci i te stvari unistavaju svjet ma dajjjjjj

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Plejada 01.09.2005 Ocjena recenzije : 3.67

Jako dobro!

Film me iznenadio totalno ugodno....Za razliku od Independence daya, nema ljudskih preseravanja stila onog kad Will Smith alienu odere šljagu od koje se ovaj odmah onesvijesti, a na što su klinci u kinu vrištali od oduševljenja(kao da je to sasvim moguće i sad nam je svima lakse kaj nam Will spašava jadnu egzistenciju!)...dakle nema suvišnog mačoizma, nema preseravanja, nema vječito iznad svih uzdignutih amera!Ali zato ljudski strah teče u potocima, panika se širi, bezizlaznost nadvladava, a kraj je sasvim neočekivan, ali i sasvim logičan...lupiš se po čelenki i usklikneš "pa naravno!!"..hehe...jako dobro! Još jedna činjenica: Dakota Fanning svojim glumačkim umijećem premašuje velik broj starijih kolegica....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 01.09.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Bliski susreti apokaliptične vrste

Punih 28 godina nakon što je Zemljanima upriličilobliske susrete treće vrste s miroljubivim vanzemaljcima i 23 godine nakon što se simpatični E.T. poslije uzbudljive zemaljske pustolovine uspio vratiti kući,meni najbolji i najdraži redatelj Steve Spielberg ponovno nam u posjet dovodi aliene.Ovoga puta nije riječ o miroljubivim i dobrodušnim "malim zelenima",već o nemilosrdnoj i tehnološki superiornoj civilizaciji koja se nakon milijun godina konačno odvažila napasti Zemlju.Kako već svi znate,film je napravljen prema knjizi Herberta Georgea Wellsa,poznatog pisca koji je isto tako napisao knjigu Vremeplov.Wells je umro već 1946-e,a knjiga je nastala daleke 1898-e.Od zanimljivih podataka treba istaknuti neočekivano brzu produkciju – film je, naime, najprije najavljen za 2007., da bi ga uspjeli sklepati u rekordnom roku od sedam mjeseci.Ovo je drugi zajednički projekt Spielberga i Cruisea nakon odličnog Specijalnog izvještaja.Dakle,riječ je o uzbudljivom,vješto režiranom(kao uvijek) ,dinamičnom,vizualnom fascinantnom i vrlo tjeskobnom i pesimističnom filmu katastrofe,u čije središte Spielberg smješta osobnu ljudsku dramu.Dojam donekle kvari i prilična doza patetike,osobito u ishitrenoj završnici u kojoj Spielberg sugerira da je gornja srednja klasa invaziju na naš planet bezbrižno provela pijući čaj.To mi je jedini minus u filmu.A razlog izumiranja aliena mi je baš zakon.Bolje to nego da ih je Cruise sve poubijao.Također se treba pohvaliti malu Dakotu koja je jednostavno nadarena za glumu.Ona svku ulogu odlično odglumi,a ponaša se kao odrasla žena.A isto tako mi je bio dobar i Justin Chatwin koji je glumio Robbiea i Tim Robbins.A baš sam mislio da je Cruise doživio vrhunac karijere u Collateralu,a kad ono...Ovo mu je jedna od najboljih uloga u karijera.O specijalnim efektima ne trebam ni pričati.Samo se nadam da će na DVD-u staviti dobre dodatke.Zato jer bi bila sramota da ne stave.Iako bi zbog kraja trebalo dobiti četvorku,...Mislim to ipak je Spielberg!Uživajte!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alex_strike25 25.08.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Tom Cruise :(

Oša je čovjek do kraja. Ne paše u ovaj film total.
No vratimo se filmu. Fascinantni Tripodi (svemirski brodovi). Priča o svemircima koji "munjama" ulaze u Tripode koji su davno bili zakopani i fascinantan izlazak iz zemlje, napadi na ljudsku rasu, uništavanje ljudske civilizacije, borba ljudi da opstanu, da obrane svoju obitelj... Radnja je sasvim OK budući da je rađena po djelu koje je nastalo 1898, pa mu stoga ne sudite pregrubo. Ali da bi bio film bolji sa nekim drugim glumcem, bio bi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

giallo 19.08.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Samo da ispravim nebuloze koje neki pisu ovdje: roman "Rat Svjetova" nije napisao Orson Welles vec H.G. Welles - Orson ga je samo adaptirao za radio. Ali, vjerujem da to vec svi znate... :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 19.08.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Nedorečeno

Zbunjenost i nevjerica nakon završetka filma.
Moje jedino tumačenje je da su ti alienčići postavili te svoje mašinčine u zamlju prije toliko i toliko godina i onda "posadili" ljude da bi ih kada dostignu određeni broj mogli doči i pobrati kao ovce za klanje. Iz toga bi se dalčo zaključiti da takve planete postoje na još nekoliko mjesta,a ovi alinečići su uzgajivači ljudi.!???!!!!??
Ne vidim drugačije objašnjenje.
Inače je gluma dobra kao što su i specijalni efekti odlični.
Ostalo mi je bljak. Nakon pogledanog filma i prespavane noći odlučio sam da ću filmu dati još jednu šansu pa kada izađe na DVD-u pogledati ću ga još jednom.Ali taj puta znam šta me očekuje pa se neću razočarati.
Vjerojatno je u tome stvar. PReviše sam očekivao od ovog filma tako da me je rezultat krajnje razočarao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 02.08.2005 Ocjena recenzije : 2.5

jako dobro

volim s.f.filmove tak da mu je več tu jedan plus.Film je super ali takav film moraš pogledati u kinu ovi kaj gledaju na piratima i na 10cm ekranima nemaju niti pravo reči da su gledali film.Efekti su fenomenalni,gluma odlična ,priča tak,ali i kaj očekivati od priče iz knjige napisane pitaj boga kad.Malo me podsječa na Dan nezavisnosti i nije mi se dopao sam kraj ,vanjzemalci snimaju ljude milijonima godina i smetnu s uma da na zemlji ima virusa?Inače sve super,dosta akcije,dosta drame.ocjena 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: