Časni ljudi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Časni ljudi

Časni ljudi

Men of Honor (2000.)

20th Century Fox / Continental film

129' drama

Režija:           George Tillman Jr.

Uloge: Robert De Niro, Cuba Gooding Jr, Charlize Theron, Michael Rapaport, Hal Holbrook

Scenario:        Scott Marshall Smith

Producent/i:   Bill Badalato, Robert Teitel

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Časni ljudi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
16
0.00

Inspirirajuća, istinita priča o Carlui Brashearu, prvom crnoputom pripadniku ronilačke jedinice Američke vojske.

Carl Brashear rođen je 1931. godine u siromašnoj obitelji zemljoradnika. Još od malena Carl želi postati vojnik, prvi crnoputi ronioc u povijesti Američke vojske. Prati ga nevjerovatna odlučnost i predanost, koju mu je usadio otac, povezana sa tvrdoglavošću zbog koje će ispaštati.

Od prvog dana u mornarici Carlov je nadređeni Billy Sunday (Robert DeNiro), ljubomorno vojno lice i vrstan ronilac opsjednut predrasudama, tvrdoglav gotovo kao Brashear. Iako ga u početku nitko nije ozbiljno shvaćao, Carl se nametnuo kao najbolji ronioc u svojoj jedinici što Sunday, usprkos silnom trudu, nije mogao ignorirati. Njihovi će se putevi razići, pa ponovno spojiti u situaciji kada će oboma biti potrebno lječenje, jednom od ozljede, a drugom od mržnje i frustracije.

Cooba Goodig Jr. i Robert DeNiro podjednako su dobri u zaista upečatljivim interpretacijama svojih likova. Riječ je o snažnom, emocijama nabijenom filmu o dva naoko različita, a zapravo slilčna lika koji će učiniti sve ne bi li ostvarili cilj.