Moonwalker - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Moonwalker

Moonwalker

Moonwalker (1988.)

Ultimate Productions / ISSA film i video

fantastika, glazbeni

Režija:           Jerry Kramer, Jim Blashfield, Colin Chilvers

Uloge: Michael Jackson

Scenario:        Michael Jackson, David Newman

Producent/i:   Michael Jackson

Linkovi: imdb

Moonwalker

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
2
0.00

Video spot, film, fantasy, egotrip? Iako je ovo snimljeno davne 1988. Michael je već tada ukazivao na činjenicu da mu nisu baš sve na broju.

Film se otvara sa grupicom djece koja se, koje li ironije, igra sa svojim idolom Jacksonom. U potrazi za izgubljenom loptom završavaju u pećini, tajnom skrovištu drug lorda poznatog pod imenom Mr. Big. Veliki glasno razmišljat te djeca čuju njegove opake planove. Big naime namjerava svako djete u Americi pretvoriti u ovisnika o drogi. Kada Big jedno od njegove djece MJ kreće u akciju spašavanja uz pomoć svojih supermoći.

Ovaj je čušpajz gotovo nemoguće svrstati u neku žanrovsku katergoriju. Riječ je o kombinaciji glazbenih spotova i kratkih fantasy filmića sa Jacksonom u naslovnoj ulozi. U jednoj se sceni MJ pretvara u robota, u drugoj u aliena, zatim u superheroja i svojevrsnog Mesiju. Ovo je neshvaćeno djelce Jacksonov egotrip, san svakog klinca koji želi buti poput Mikea. Razlika je jedino u tome što je Michael svoj san uspio ostvariti, barem na filmu.

Pohvalit ćemo zaista kvalitetnu kompikaciju Michaelov video spotova. 'Badder', 'Man in the Mirror', 'Speed Demon', 'Leave Me Alone', 'The Moon is Walking', 'Come Togerther' i 25minutna verzija 'Smooth Criminala' glavni su aduti ovog pomalo bizarnog djela.