Wicker Park - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Wicker Park

Wicker Park

Wicker Park (2004.)

MGM / Discovery film i video

115' drama, romansa, triler

Režija:           Paul McGuigan

Uloge: Josh Hartnett, Matthew Lillard, Rose Byrne, Diane Kruger, Jessica Pare

Scenario:        Brandon Boyce

Producent/i:   Marcus Viscidi, Andre Lamal, Gary Lucchesi

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Wicker Park

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.65
23
0.00

'Wicker Park' na engleski ili 'L'appartement' na francuski? Zasigurno pitanje koje remake nameće sam po sebi.

Bijaše francuski triler 'L'appartement' prošlostoljetne, ali ne tako davne 1996. Nepunu dekadu kasnije, redatelj se Paul McGuigan, samo pretpostavljamo da se radi o direktivi studija, a ne istinskoj umjetničkoj potrebi, okuražio na nastavak priče koju je smjestio u snijegom pokriveni Chicago.

Matthew (Josh Hartnett) zgodnički je dečkić koji ima odličan posao i fenomenalnu djevojku Rebeccu  (Jessica Pare), zaručnicu čak  No, jednoga dana dostigao ga je 'blast from the past'. Na putu za ukrcaj na avion za Kinu, gdje bi trebao sklopiti svoj prvi veeeliki posao, susreće starog prijatelja Lukea (Matthew Lillard) koji je u vezi s tajanstvenom glumicom Alex (Rose Byrne).

Dotična, misteriozna Alex, podsjeti ga na jednu njegovu bivšu djevojku, prekrasnu plesačicu Lisu (Diane Kruger), s kojom je ljubovao prije nekoliko godina, ali je veza pukla na dan kada ju je upitao da li bi se preselila k njemu. Lisa je, ustvari, netragom nestala. Bez riječi razgovora. A Matthew je propustio svoj avion za Kinu…

Potaknut sjećanjem, počinje je tražiti, ali što ju je on više tražio, sve je neugodniju istinu otkrivao. Za početak, nitko ne zna da oni svi međusobno ustvari poznaju, Alex ne zna da je njen dečko Luke Matthewov frend, a ona sama sprijateljuje se s traženom Lisom, a Lisa ustvari ne zna da je ona toliko blizu bivšem joj dečku… Pretpostavljate, radnja se slaže u puzlama sastavljenima iz prošlosti i sadašnjosti, a rješenje je ostavljeno za grad finale.

Glumački je ansambl kritičar Roger Ebert istaknuo kao veliki plus filmu, dok je većina ostalih iz jata baš strašno zamjerala jadnoj glumi cijele ekipe te isticala mizeran scenarij kao otegotnu im oklonost, neki su, poput kritičara Varietyja, otvoreno izjasnili za francusku kombinaciju Belluccijeve&Cassella…, no vi imate izbor – uzmi ili ostavi za zimsku sezonu gripe i hunjavice kada vam temperatura onemogućava normalnu percepciju.