Wicker Park - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Wicker Park

Wicker Park

Wicker Park (2004.)

MGM / Discovery film i video

115' drama, romansa, triler

Režija:           Paul McGuigan

Uloge: Josh Hartnett, Matthew Lillard, Rose Byrne, Diane Kruger, Jessica Pare

Scenario:        Brandon Boyce

Producent/i:   Marcus Viscidi, Andre Lamal, Gary Lucchesi

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Wicker Park

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.65
23
0.00

freelancer 27.10.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Početak...

...filma je vrlo dosadan. U biti u zadnjih pola sata se sve odigrava. Glazba genijalna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 27.01.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Wicker Park

Povijest je pokazala da europske originale ne treba dirati jer bolji film Amerikanci neće napraviti. 'L'appartement' iz 1996. je imao karizmatičnog Cassela i njegovu buduću ženu, predivnu Monicu Bellucci koji su nosili prilično nevjerojatnu radnju. Američki remake nema ništa od toga s glumačke strane a u scenarij s toliko nemogućih slučajnosti teško da će itko povjerovati. Dakle, Matthew se premišlja oko odabira zaručničkog prstena za sadašnju djevojku, kada ugleda neprežaljenu bivšu curu koju nije vidio 2 godine. Misleći da slijedi svoju bivšu curu, on ulazi u stan od Alex koja se predstavlja kao Lisa (ime njegove bivše cure). On s Lisom (Alex) usput spava, ne znajući da je ona cura od njegovog najboljeg prijatelja. E sad Alex se davno zaljubila u Matthewa koji se zaljubio u Lisu pa ih Alex na sve načine rastavlja i to joj uspijeva jer naši glavni likovi nemaju telefona ili interneta pa da se čuju već pisma i poruke obično prenose prijatelji koji žele stati na put tuđoj sreći. Jeste li sve shvatili? Ako niste, pogledajte 'Wicker Park' u čiju priču je teško povjerovati; ako prvo shvatite kojim slijedom događaja se sve to dogodilo. No ne morate se truditi, na kraju ćete se smijati kako glupošću radnje tako i nekarizmatičnim glavnim glumcima predvođenim neuvjerljivim Hartnettom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 23.01.2006 Ocjena recenzije : 3.25

Izubljeni bez mobitela

Za ovaj film ću upotrebiti dvije razine ocjenjivanja:
Prva je ona o samom filmu, kvaliteti snimljenog, odglumljenog i sl. A ta bi ocjena bila trojka, onako čisto solidno. Dobre uloge, sa svim predvidljivim stvarima tu i tamo, ali bez toga, izgleda, ne može! Mislim, može se pogledati u ovim hladnim danima, pa da gledate kako se drugi smrzavaju dok se ja grijem u svojoj sobici.
A sada - ocjena same logike ovog filma! A to je - nula!! Ne jedan, nego me film toliko iživcirao da ne zaslužuje niti jedinicu! Da je u filmu tematika prije desetak godina (kada mobilna telefonija nije uzela maha), rekao bih - može proći! No, oni su mladi, uspješni ljudi, svatko ima svoj mobitel, telefonsku sekretaricu i ostalo što ide... a ne mogu se dogovoriti da se nađu nego preko manijakalne frendice i to tako da mu ona dostavi pismo! Pazi debilane!
Cijeli zaplet filma ne bi ni postojao, da oni koriste svoje mobitele (koje inače imaju tokom cijelog filma), a ne da komuniciraju preko telefonske sekretarice i pisama koje dostavljaju frendovi!
Inače bi cijeli film ocijenio kao reklamu za mobitele koja bi glasila ovako : Ako idete u Europu, a imate frendicu koja je opsjednuta vašim dečkom, ne ostavljajte mu poslijednju poruku u pismu koje će mu ona predati, nego nabavite mobitel, roaming i fino ga nazovete! I to je to!
Ocjena; Kada spojite 3 i 0, dobije se 1,5, ali ja zaokružujem na veće, kako sam dobar, pa je film za 2!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tweetica 24.10.2005 Ocjena recenzije : 1.5

a onak...

nije nist posebno. Trebala sam uci u kino na zadnjih pol sata filma, jer sve ovo prije je tak dosadno i sporo i totalno bzvz...Mjuza je super

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

666 20.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

dobar

film je dosta dobar za one koje vole tu vrstu filma malo je radnja napeta zato sto neznas nista treba ga skuziti

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

danny 19.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

ok

film je mozda neobicne radnje za one koji nisu gledali franc. original, ali za nas koji jesmo...pomalo razocaravajuc...iako moram priznati u nekim me trenucima josh harnett iznenadio...ima mali stila...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: