Tarzan - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tarzan

Tarzan

Tarzan (1999.)

Walt Disney Pictures / Continental film

88' avantura, animirani, obiteljski

Režija:           Chris Buck, Kevin Lima

Producent/i:   Bonnie Arnold

Linkovi: imdb

Tarzan

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.45
11
0.00

DragonRage 10.08.2005 Ocjena recenzije : 2.33

Tarzan-Kralj Džungle

Još jedan od animiranih klasika iz Disneyevog studija,a ujedno i jedan od posljednjih 2D animiranih crtića.Priča o Tarzanu je več opčepoznata diljem svijeta i nema potrebe ju prepričavati.
Valja jedino spomenuti da je priča Edgara Ricea Burroughsa o Čovjeku-majmunu doživjela,tj. Tarzan kao lik doživio i preko 100 raznoraznih ekranizacija,što Tv filmova,što igranih,a zaživio je i u stripu kojeg je orginalno crtao Burne Hogarth.To ga svrstava među najpopularnije filmske junake.Disneyev Tarzan je najnoviji iz te skupine ekranizacija.Ono što izdvaja ovaj crtić od ostatka Disneyevih crtića je to što je malo mračniji i ozbiljniji,nijedan od likova ne pjeva,i možda po prvi put je prikazana smrt gl. negativca,iako ne izravno,nego vidimo sjenu čovjeka kako visi na zidu.Na Tarzanu je i u velikoj količini korištena i 3D animacija,posebice u prikazivanju Tarzanovog "surfanaj" kroz krošnje.Kamera nas vodi kroz krošnje kao da smo na rolercosteru.
No,iako mračnji,ipak je to obiteljski film prepun humora(u manjoj količine nego u prijašnjim crtićima),pustolovine i pjesama,ovaj puta u izvedbi Phil Collinsa,Dakle djeca mogu kroz film naučiti nešto o važnosti i prihvačanju obitelji.Za razliko od recimo Mulana ovdje imamo podosta poznatih glumačkih imena koji su davali glasove,Minnie Driver kao Jane,Glenn Close,Rosie O'Donnell,Lance Henriksen,Wayne Knight kao slon Tantor,i relativno nepoznati Tony Goldwyn(Posljednji Samuraj i 6 Dan)kao Tarzan.Zanimljivom je da glavnim muškim likovima u Disneyevim crtićima u večini slučajeva daju relativno nepoznati glumci(Herkules,Mulan,Lilo & Stitch,Treasure Planet itd),Dok su sporedni ili komićni večinom poznati npr Eddie Murphy u
Mulanu ili Danny DeVito u Herkulu.
Iako se ovaj crtić nemože mjeriti sa hitovima poput Ljepotica i Zvijer,Kralj Lavova ili Kniga o Džungli,ipak se radi o izvrsnom i vjerovatno zadnjem uz Lilo & Stich dobrom crtiću iz Disneyevog studija.
Svakako pogledajte, naročito na novom dvostrukom DVD izdanju.
Za sve uzraste.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alex_strike25 23.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Disney

Poznata priča o bebi koja ostaje sama nakon pogibije roditelja i koju uzima gorila za nadomjestak svoje izgubljene bebe. Odrastanje u džungli... Prepoznatljiva animacija Disneyevog dućana. Muzika fantastična - pobrinuo se Phil Collins.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: