Napoleon Mali - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Napoleon Mali

Napoleon Mali

Napoleon Dynamite (2004.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

82' komedija

Režija:           Jared Hess

Uloge: Jon Heder, Efren Ramirez, Aaron Ruell, Tina Majorino, Diedrich Bader

Scenario:        Jared Hess, Jerusha Hess

Producent/i:   Chris Wyatt, Jeremy Coon, Sean Covel

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Napoleon Mali

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
13
0.00

Teen komedija o školskim problemima, disfunkcionalnoj obitelji i... ma znate i sami.

Napoleon Dynamite (Jon Heder) je srednjoškolac koji živi na ranču s bratom Kipom i bakom. Tridesetineštogodišnji mekušac Kip dane provodi u chat sobama s komadima (moš' si mislit) te trenirajući borilačke vještine.

Baka brije na konje te odlazi na jahanje ostavljajući unuke ujaku Ricu koji napušta svoju kućicu na kotačima ne bi li pripazio na 'podmladak'.

Rico ubrzo smišlja plan kako se na brzinu obogatiti te 'regrutira' Kipa kojem novac treba ne bi li kupio avionsku kartu i otišao u posjetu svojoj on-line djevojci. U međuvremenu, Napoleon se u školi sprijateljuje s Pedrom Sanchezom, latinoamerikancem kojeg, baš kao i Napoleona, ekipa u školi ne prihvaća.

Napoleon pomaže Pedru u osvjanju Summer, jedne od najpopularnijih djevojaka na školi, a sam uspijeva zbariti njezinu nimalo lošiju prijateljicu.

Situacija se ipak ne odvija po planu te Napoleon biva nogiran ponajviše zahvaljujući Summer. Kako bi joj se osvetio, kandidira se za predsjednika razreda te postaje njezin glavni konkurent iz sjene.