On a Clear Day You Can See Forever - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      On a Clear Day You Can See Forever

On a Clear Day You Can See Forever

On a Clear Day You Can See Forever (1970.)

Paramount Pictures / VTI

129' komedija, fantastika, glazbeni

Režija:           Vincente Minnelli

Uloge: Barbra Streisand, Jack Nicholson, Yves Montand, Bob Newhart, Larry Blyden

Scenario:        Alan Jay Lerner

Producent/i:   Howard W. Koch

Linkovi: imdb
nauči ponešto o mjuziklu

On a Clear Day You Can See Forever

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Adaptacija popularne kazališne predstave iz šezdesetih kultni je mjuzikl o djevojci s neobičnim sposobnostima koja ubrzava rast cvijeća pričajući s biljkama.

Barbara Streisand je Daisy Gamble, mlada žena iz New Yorka, teška ovisnica o nikotinu koja se žarko želi riješiti loše navike. Pomoć odlučuje potražiti od profesora medicine Dr. Chabota (Yyes Montand) koji se bavi hipnozom.

Uviđa kako Daisy nije lako hipnotizirati što ga ne začuđuje toliko koliko činjenica da se sjeća svojih prošlih života za vrijeme hipnoze.

Daisy se tako vraća u kožu Melinde, žene koja je živjela u Engleskoj u 19. st. gdje je proganjana zbog nadnaravnih sposobnosti koje baš i nisu bile popularne u ono doba.

Slične sposobnosti, poput mogućnosti predviđanja zvonjave telefona (nešto kao kad vam zazuji radio prije nego što će mobitel zazvoniti, samo što njoj zuji u glavi), Daisy posjeduje i sada.

Uz to, može pronaći izgubljene predmete te predvidjeti što će ljudi kazati prije nego izuste riječ. Mogućnost ubrzavanja rasta cvijeća tako da priča s njima možda je i najnevjerojatnija sposobnost.

Situacija će se zakomplicirati stvaranjem ljubavnog trokuta. Dr. Chabot se zaljubljuje u sofistificiranu Melindu dok Daisy baca oko na doktora.