Skidajte se do kraja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Skidajte se do kraja

Skidajte se do kraja

Full Monty (1997.)

Fox Film Corporation / Continental film

91' komedija

Režija:           Peter Cattaneo

Uloge: Robert Carlyle, Tom Wilkinson, Mark Addy, Paul Barber, Steve Huison

Scenario:        Simon Beaufoy

Producent/i:   Uberto Pasolini

Linkovi:

imdb

Skidajte se do kraja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
18
0.00

Šestorica nezaposlenih radnike engleske inačice željezare Sisak našli su novi hobi - striptiz. A žene vrište...!

Nakon dugogodišnje 'karijere' provedene u Sheffildskoj čeličani, Gaz (Robert Carlyle) je, kao i nekolicina njegovih prijatelja ostao bez posla. U trenucima opće besparice smuca se gradom nastojeći zaraditi funtu ili dvije. Jednom se tako nađe u 'mjesnoj zajednici' prepunoj euforičnih žena. Predmet njihovog oduševljena muški su striperi koji se ne srame pokazati svoje adute.

Naravno, na pamet mu pada briljantna ideja te zajedno sa prijateljima osniva male striping grupu.
Debeljko Dave (Mark Addy) Gazov je impotentni, najbolji prijatelj. Gerald (Tom Wilkinson) je bivši baletni plesač, a Horse (Paul Braber) starac čiji pokreti podsjećaju na funky chiken ples. Tu je i Guy (Hugo Speer), veliki ljubitelj mjuzikla i totalni antitalent za ples. Jedan je prestar, drugi predebeo, treći mršav, a četvrti blijed ko sir. E da, i ne znaju plesati. Usprkos činjenici da bi ih malo tko želio vidjeti bez krpica oni ne posustaju u svojoj namjeri da postanu respektabilni striperi.

Trainspotingovac Robert Carlyle pravi je vođa ova neobične skupine koja će se naći u bezbroj istinski smiješnih situacija. Otac-sin odnos, depresija uzrokovana nezaposlenošću, odlučnost i prijateljstvo neki su od glavnih, ozbiljnijih tema ovog naslova koji je, usprkos tematici, namjenjen i muškom djelu populacije.