Plinsko svjetlo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Plinsko svjetlo

Plinsko svjetlo

Gaslight (1944.)

MGM / ISSA film i video

114' drama, triler

Režija:           George Cukor

Uloge: Ingrid Bergman, Charles Boyer, Joseph Cotten, Dame May Whitty, Angela Lansbury

Scenario:        Patrick Hamilton, John Van Druten, Walter Reisch, John L. Balderston

Producent/i:   Arthur Hornblow Jr.

Linkovi: imdb

Plinsko svjetlo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
5
0.00

Serafin 04.08.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Fantastično Plinsko svjetlo

U roku od dva dana sam pogledao dva Cukorova filma, "Damu s kamelijama" i "Plinsko svjetlo". U roku od dva dana promijenio sam mišljenje o Cukoru. "Dama s kamelijama" nije osobit film, no "plinsko svjetlo" toplo preporučam svakome tko voli dobar triler.

Neću prepričavati radnju, jer ju možete pročitati na stranici, no o filmu kao takvom bi mogao govoriti puno. Film cijelo vrijeme drži gledatelja u napetosti. Redatelju je svaki kadar važan i svaka sekunda filma otkriva novu njegovu dimenzije. Interesantno je pratiti kako se likovi razvijaju. Tu pogotovo dolazi do izražaja ludilo. Ludilo luđaka i njegovo luđenje svoje supruge Ingrid Bergman, koja je vrlo dobra u svojoj ulozi. Cijelim filmom zapravo dominira Charles Boyer u ulozi njezinog supruga. Fantastično je izgradio lik zajedno s režiserom tako da s nestrpljenjem iščekujemo svaki njegov kadar. Cotten je također odličan. Glumci su zapravo skraćeno fantastični. Zanimljivo je vidjeti u filmu i mladu Angelu Lansbury.

Film je odlično režiran, scenarij je fantastičan i svakako je po meni jedan od najboljih scenarija u tom žanru. Kamera je također odlična i dočarava nam cijeli ugođaj filma.

Film svakako preporučam ljubiteljima trilera, ali i onima koji to nisu, jer bi mogli postati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: