Purple Rain - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Purple Rain

Purple Rain

Purple Rain (1984.)

Warner Bros. / ISSA film i video

111' drama, glazbeni

Režija:           Albert Magnoli

Uloge: Prince, Apollonia Kotero, Morris Day, Olga Karlatos, Clarence Williams

Scenario:        Albert Magnoli, William Blinn

Producent/i:   Robert Cavallo, Steven Fargnoli, Joseph Ruffalo

Linkovi: imdb

Purple Rain

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Mjuzikl sa ponajboljim soundtrackom osamdesetih bio je i ostao vrhunac karijere tada mlađahnog Princea čija glazba nosi film ka spektakularnom glazbenom vrhuncu.

Priča se vrti oko mladića Kida (Prince), neshvaćene, osjećajne umjetničke duše čija garderoba, sa naglaskom na koži i čipci, podsjeća na onu u cirkusu. Vrijeme provodi u podrumu roditeljske kuće trpeći oca alkoholičara koji zlostavlja majku 'sveticu' sve dok mu ne prekipi te u omiljenom outfitu pobjegne u Minneapolis na omiljenom ljubičastom motoru. Kid je kontrol freak i autoritativni vođa sve popularnijeg benda čiji se članovi teško mire s njegovom naravi no trpe ga zbog njegovog neupitnog talenta.

U grad stiže izvjesna Aplollonia, djevojka uvjerena da je upravo Minneapolis mjesto u kojem će uspjeti u showbusinessu. Ubrzo započinje romansu s Kidom koji ju brzo osvaja. Nedugo zatim Kid ulazi u samodestruktivnu fazu što Apolloniju tjera u naručje Morrisu Dayu, još jednu veliku ribu u gradu.

Iako ovdje nema ni r od rapa Eminemova je poluautobiografska drama '8 mile' uzor pronašla upravo u ovom filmu no ne može se reći da ga je nadmašila, naprotiv. Brijete li na osamdesete soundtrack 'Purple Raina' zasigurno ima važno mjesto u vašoj kolekciji. Ukoliko je tako definitivno nećete požaliti pogledate li ovo bogato, dvostruko DVD izdanje. Upečatljive Princeove izvedbe hitova 'I Would Die 4 U', 'Baby I'm a Star' i 'Purple Rain' u prvom su planu.