Harry Potter i odaja tajni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Harry Potter i odaja tajni

Harry Potter i odaja tajni

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002.)

Warner Bros. / ISSA film i video

161 min. akcija, fantastika

Režija:           Chris Columbus

Uloge: Daniel Radclife, Emma Watson, Rupert Grint, Jason Isaacs, Richard Harris, Richard Griffiths, Harry Melling, Alan Rickman

Scenario:        Steven Kloves

Producent/i:   Chris Columbus, Michael Barnathan, David Barron, Mark Radcliffe

Linkovi: imdb

Harry Potter i odaja tajni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.06
84
0.00

Harry Potter se vraća u Howgarts na drugu godinu svog školovanja usprkos pojavi misterioznog kućnog patuljka koij ga je upozorio na opasnost koja ga tamo očekuje.

Harry Potter nije imao lijepe ljetne praznike. Ne samo da je morao trpjeti svoju napornu tetu Petuniju i tetka Vernona Dursleya i njihov strah od njegovih magičnih moći, već je i pomislio da su ga i njegovi najbolji prijatelji Ron Weasley i Hermione Granger zaboravili jer nisu odgovorili ni na jedno njegovo pismo.

Onda se, zagonetno i nenadano, u Harryevoj sobi pojavljuje kućni vilenjak Dobby i upozorava ga na opasnost ako se pokuša vratiti u Hogwarts. Dobby pokušava na sve načine spriječiti Harryev povratak u školu pa je zaustavio Ronova i Hermioneina pisma koja su oni uputili svom prijatelju.

Unatoč svim vilenjakovim pokušajima odlučnog Harrya iz pandža Dursleyevih spašavaju Ron i njegov brat uz pomoć letećeg automobila te ga odvode u topao obiteljski dom Weasleyevih.

No kad ih tajanstvene sile spriječe u ulasku na peron 9 3/4 i ukrcaju se na vlak koji će ih odvesti do škole, dječaci poduzimaju hitne mjere kako ne bi zakasnili na početak nove školske godine. Time na sebe navlače gnjev profesora Snapea koji traži da ih se isključi iz škole nakon što se letećim automobilom zabiju u začaranu napadačku vrbu u školskom dvorištu.

U međuvremenu se vijest o Harryevom junaštvu proširila školom i on dospijeva u središte zanimanja, što mu baš nije drago. Među njegovim novim obožavateljima nalazi se i Ronova mlađa sestra Ginny, budući fotograf Colin Creevey i, što je Harrya najviše smetalo,  novi profesor obrane od mračnih sila, Gilderoy Lockhart.

Lockhart čezne za pažnjom koja je Harryu odbojna i zato mu želi biti što bliže, ali čak ni Lockhart ne može objasniti zlokobne sile koje su opsjele školu. Sve su oči uprte u Harrya, a prijatelji počinju sumnjati u njega. Svi, osim Rona, Hermione i male Ginney čija je pažnja usmjeena na njezin tajanstveni dnevnik. Ali Harry neće iznevjeriti svoje prijatelje i suprotstavit će se, sa ili bez pomoći Gilderoya Lockharta, mračnim silama koje vrebaju u njegovoj voljenoj školi.