Velika praznina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Velika praznina

Velika praznina

Big Empty (2003.)

Artisan Entertainment / UCD

94' komedija, drama, ZF

Režija:           Steve Anderson

Uloge: Jon Favreau, Rachael Leigh Cook, Joey Lauren Adams, Adam Beach, Daryl Hannah

Scenario:        Steve Anderson

Producent/i:   Steve Bickel, Jon Favreau, Jeffrey Kramer, Keith Resnick, Peter Wetherell

Linkovi:

imdb

Velika praznina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Andersonov izlet na Lynchov teritorij nešto je između Mullholland Drivea i Red Rock Westa - puno simbolike, misteriozni neobjašnjivi događaji i - plava torba.

Upoznajemo se sa Johnom Personom (John Favreau), propalim glumcem u dugovima kojemu se pruža naoko jednostavan izlaz iz teške financijske situacije. Sve što treba učiniti je dostaviti torbu u pustinjski gradić te pokupiti honorar od 25 000 USD. Naravno, odmah počinju sranja, prvo mala, a zatim velika.

Čovjek kojem je trebao predati pošiljku se ne pojavljuje te John uzima sobu u motelu. Vrijeme provodi u kafiću preko puta družeći se sa atraktivnom kćeri vlasnice lokala (Daryl Hannah). Usljedit će pomor ljudi točnije stanovnici mjesta će umirati kao muhe što pametnog Johna thera na pitanje - Što je u kovčegu? E da, u igri su i vanzemaljci.

Po uzoru na Davida Lyncha Anderson važnost daje simbolici - vrata koja nitko ne može otvoriti, famozna plava torba, broj 11 koji s pojavljuje na različitim mjestima... Što to znači? Nemamo pojma. Spomenimo još da je kraj otvoren različitim interpretacijama što će neke oduševiti dok druge, blago rečeno, baš i neće. U svakom slučaju okoliko padate na Lynchovštine aka 'Mullholand Drive' i 'Plavi Baršun' ovo je nešto za vas.