Anchorman: Voditelj uzvraća udarac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Anchorman: Voditelj uzvraća udarac

Anchorman: Voditelj uzvraća udarac

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004.)

DreamWorks Distribution LLC / Blitz film i video

104' komedija

Režija:           Adam McKay

Uloge: Will Ferrell, Christina Applegate, Steve Carrell, Kevin Corrigan, Chuck D

Scenario:        Judd Apatow

Producent/i:   Shauna Robertson, David O. Russell

Linkovi:

imdb

Anchorman: Voditelj uzvraća udarac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.05
19
0.00

pepo_lover 05.11.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Glupavo

Jedva sam se natjerao da pogledam film do kraja, unatoč tome što ima par dobrih fora koje te natjeraju u smijeh. Jednostavno nedovoljno zanimljivo i nedovoljno duhovito, pa me samim tim čudi što ovaj film zauzima visoka mjesta na ljestvicama najboljih komedija.
Nisam veliki fan Willa Ferrella i njegovog kreveljenja (puno mi je draži u epizodnim ulogama) pa je vjerojatno i to jedan od razloga. Sam film jest ismijavanje američkih voditelja i njihove opsjednutosti njihovim značajem i izgledom, i ne pokušava bit pametan, ali svejedno me ovakav način parodiranja nije niti malo oduševio.
Sam redatelj se osim što je ismijao američke "čitaoce" vijesti, narugao i Bushevoj administraciji na kraju filma pa eto zbog toga i jedan plus.
Uglavnom, u sat i pol vremena bilo je scena koje su me nasmijale (pogotovo prepirke Farrella i Applegate-ove), tako da nije potpuni promašaj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 23.11.2005 Ocjena recenzije : 4.33

You stay classy, San Diego!

I'm Ron Burgundy???
Ed Harken: Dammit! Who typed a question mark on the Teleprompter?
Taj citat i ta scena je meni bila urenbesna i najbolja u cjelom filmu.Naravno,oni koji nisu pogledali film nemaju pojma o čemu ja to govorim,ali kada pogledaju tu scenu,osjećat će se kao i ja.(valjda)Naravno ima više urnebesnih sceni,koje će vas nasmijati do suza.Evo još jedan citat."You're so wise. You're like a miniature Buddha, covered with hair."
Od redatelja Adama McKaya,kojemu je ovo prvi film u karijeri,napravio je sjajan posao i kao "početnik",predviđa mu se sjajna budućnost.Od glumaca,meni osobno nije bio najbolji Will Ferrell,nego njegov kolega sa IQ inteligencijom 48,Brickom Tamlandom,kojeg glumi Steve Carell.Glumio je i u Svemogućem Brucu,Evana Bextera.Will Ferrell je napravio solidan posao ali mi se činilo da se malo previše kreveljio.Bio mi je bolji u filmu Old School.A kako je DragonRage rekao,glumio je i u cameo ulogama (pročitaj recenziju ispod).Christina Applegate,kao u svakom filmu briljira (jedini izuzetak Stjuardese lete u nebo),isto je napravila sjajan posao."Bivša" kćer Al Bundya je ovdje sve to realno odglumila i zaslužuje svaku pohvalu.A ostali glumci su solidni.
Od nekih gostiju u filmu se pojavljaju glumci s kojima je Ferrell prije glumio,a to su Tim Robbins,Luke Wilson,Vince Vaughn,Ben Stiller,...A i u filmu se našao i Jack Black,kao "opasni" baker s kojim se Ferrell posvadi,a onda nastaju problemi.
Na početku filma piše da je cijeli film istiniti događaj samo su promjenjena imena.Ali meni se to sve činilo nemoguće.Konkurencija se došla poubijati na parkiralište zbog gledanosti (iako je bilo smiješno),voditelji pobijedili medvjede,...DVD-e izdanje je solidno i iako nema bonus disca,stavili su sasvim dovoljno dodataka koji pokrivaju kriterije.
Film je jako zabavan i smiješan,ali zbog viška kreveljenja i nekih nepotrebnih scena,moram sniziti ocjenu.Ali i uz to je jako zabavno i ugodno za gledanje.Preporučam!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 14.09.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Muški Svijet!!

Prvo što moram iskomentirati je,Isuse koji prijevod!Pa kaj nisu to mogli jednostavno prevesti Tv voditelj:legenda o Ron Burgundyu ili nekaj slično,mislim kaj je to tak teško.Ovo zvuči kao neki loši B kung fu film.Ali dobro, na stranu loš prijevod naslova,osvrnimo sa na sam film koji je između ostalog odličan i urnebesan,to je tip humora kakav ja volim hehehe..
Glavnu ulogu ima naravno urnebesni Will Ferrell koji mi je do sada bio odličan u svakom filma,pa čak kad i film u cjelini i nebi bio nešto posebno kao što je bio slučaj sa recimo Ženskarošom,njegova izvedba bi uvijek bila izvanredna i izvlačila film od totalne propasti.Posebice vam preporučio Old School,Zoolanderu,Jay and Silent Bob Strike Back ili Starsky & Hutch ili Austin Powers 1 i 2 u kojima ima Cameo pojavljivanja.No ovdje je nadmašio samog sebe,umišljen,zao a tako glup da je to urnebesno.Kao što se on često pojavljuje u Cameo ulogama u filmovima svojih kolega iz Frat Packa tako se i oni pojavljuju u ovom filmu,redom Vince Vaughn,Ben Stiller,Tim Robbins i Luke Wilson kao Tv voditelji sa konkurentskih Tv postaja u meni najsmješnijoj sekvenci u filmu,grupnog fajta na parkiralištu koja izgleda kao bitka iz Hrabrog Srca,samo smješna,urnebes.Ostale štoseve neču ni izdvajati jer ih ima previšedobrih,pogledajte film.A tu je još i Jack Black kao bajker s kojim se Ferrell zakači.
Savršeno je skinuta atmosfera 70-ih,kao i odječa.Ferrell i Christina Applegate si savršeno pariraju i zabavno ih je gledati u njihovim prepucavanjima.
Redatelj je Adam McKay,kojemu je ovo prvi film u karijeri,do sad je jedino režirao skečeve na "Saturday Night Liveu".Ali uspijeh ovog naslova mu je osigurao režiju još nekih naslova u budučnosti poput "High, Wide,and Handsome" sa Ali G-em i opet Will Ferrellom,dakle očekuje nas još mnogo urnebesnog smijeha.
Urnebesan film koji se bavi dominacijom muškaraca na televiziji u ulogama Tv voditelja i jednoj ženi koja to želi promjeniti..That means War!!!
Svakako preporučam ovaj film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ana_77 22.08.2005 Ocjena recenzije : 2.5

... ili kako je Kelly Bundy odrasla

Doista zabavan flim! Inteligentan humor koji je jos bolji bez titlova, odlična, uigrana i raspoložena ekipa, koja je sve rekla u ispod dva sata. Ferrellov lik je genijalan, unatoč svojoj gluposti, a Applegate mu je odlična suprotnost, doista sve ono što on nije. Definitivno gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: