Ratna pravila - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ratna pravila

Ratna pravila

Rules of Engagement (2000.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

128' drama, triler

Režija:           William Friedkin

Uloge: Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones, Anne Archer, Ben Kingsley, Blair Underwood

Scenario:        Stephen Gaghan

Producent/i:   Richard D Zanuck, Scott Rudin

Linkovi: imdb

Ratna pravila

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.65
17
0.00

APP 25.07.2006 Ocjena recenzije : 0.0

Osrednja vojna sudska drama

Prvi put kada sam pogledao ovaj film nisam bio previše impresioniran i brzo sam ga zaboravio, no pogledavši ga ponovo film je ostavio na mene bolji dojam.
Najveći razlog tome je što sam se pri ponovljenom gledanju usredotočio na glavna dva lika koja su utjelovljena od strane iskunsih i kvalitetnih glumaca. Upravo Jones i Jackson su temelji na kojima počiva ovaj film. Upravo scene s njima dvojicom su najbolji dio filma.
Kod prvog gledanja filma, više sam pozornosti poklonio samoj radnji filma, budući da se radi o klasičnom ''sudskom'' filmu (a u pitanju je američka vojska), te sam očekivao nešto slično filmu ''Malo dobrih ljudi''. No gledajući iz te perspektive, ovaj film je lošiji od ''dobrih ljudi'' jer kada dođe do suđenja i scena u sudnici sve je prepušteno da se odvija svojim tokom bez prevelike napetosti i obrata. Gledatelj odmah od početka zna što se uistinu desilo, na čemu će suđenje temeljiti (sporna video snimka koja je nestala), te relativno predvidiva konačna presuda.
Budući da su glavne role povjerene iskusnim glumcima (Jones i Jackson), sporedne role su odigrali također prvoklasni glumci (Pierce, Kingsley), iza kamere je iskusan redatelj (Friedkin), ipak sam od ovog filma očekivao malo više. Zbog toga film svakako preporučam da se pogleda, ali bez nekih prevelikih očekivanja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: