Melinda i Melinda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Melinda i Melinda

Melinda i Melinda

Melinda and Melinda (2005.)

20th Century Fox / Continental film

120' komedija, drama, romansa

Režija:           Woody Allen

Uloge: Will Ferrell, Neil Pepe, Radha Mitchell, Chloë Sevigny, Chjwetel Ejiofor, Jonny Lee Miller, Amanda Peet

Scenario:        Woody Allen

Producent/i:   Letty Aronson

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Melinda i Melinda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
20
0.00

Kako su se snašli Will Ferrell, Chloe Sevigni, Jonny Lee Miller i Radha Mitchel kao Melinda pod ravnanjem djedice Allena - provjerite sami! 

Allenov modus operandi bio je uobičajen: zvučna glumačka ekipa (no ovaj put malo manje stelarna, a više specifična), njegov scenarij i podjednako samo njegova režija. Odustao je od pojavljivanja ispred kamere, ali neka od imena koja su za to plaćena moramo naglasiti: Will Ferrell, Amanda Peet i Chloë Sevigni primjerice.

Tematske preokupacije također nisu mijenjane. Mjesto radnje je njegov voljeni New York (Manhattan, da budemo posve precizni), vrijeme je kaotična sadašnjost, a pod povećalom se našao jedan par koji proživljava krizu odnosa. Kako to već biva u Allenovim romantičnim komedijama začinjenim dramom, sve je obojano karakterističnim bojama. Bračna nevjera, visoko društvo, misaona veza, ljubav, loša komunikacija i poslovična nesigurnost, čak i autodestruktivnost glavnog junaka.

Očevici kažu kako se u gradnji filma poslužio onim što mu najbolje leži: komične trenutke naglasio je prethodnim dramskim i obrnuto. Što se više bavimo 'Melindom i Melindom' dolazimo do zaključka kako je riječ o tipičnom allenovskom filmu; dakle celuloidnom komadiću koji će prvenstveno zadovoljiti redateljeve poklonike.

Kako pak njih ima sasvim pozamašan broj u dobru sudbinu ovog filma uopće ne sumnjamo. Samo da nam taj nepokolebljivi optimizam ne dođe glave...

h.p.