Zima za dvoje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zima za dvoje

Zima za dvoje

The Notebook (2004.)

New Line Cinema / ISSA film i video

123' drama, romansa

Režija:           Nick Cassavetes

Uloge: Sam Shepard, James Marsden, Meredith Zealy, Ryan Gosling, Gena Rowlands

Scenario:        Jan Sardi, Nicholas Sparks

Producent/i:   Jan Sardi, Mark Johnson, Jeremy Leven, Lynn Harris

Linkovi: imdb

Zima za dvoje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.69
59
0.00

Priča o nesretnoj ljubavi dvoje mladih ljudi koje su rastavile klasne razlike i rat.

Radnja filma odvija se u ruralnoj Južnoj Karolini četrdesetih godina prošloga stoljeća. Zajedno sa prekrasnom, 17godišnjom kćeri Alie (Rachel McAdams), imućna obitelj Hamiltonovih dolazi na odmor u ljetnikovac u malenom mjestu. Lokalnom dečku Noahu Calhounu (Ryan Gosling) Alie odmah zapinje za oko. Njezin zarazni smijeh osvoji ga već pri prvom susretu te ju poziva na spoj. Pod prijetnjom da će se baciti s mosta ukoliko ga odbije, Noah uspjeva 'dobiti' Alie. Početak je to prave ljetne romanse i svega što ide s tim.

Noah je siromašan dečko iz radničke klase, zaposlen u drvnoj industriji što se neće svidjeti Alienim roditeljima koji se žestoko protive ovoj vezi. Kao i svaka ljetna ljubav i ova brzo završava te se Alie najesen vraća kući u New York. Temperamentni mladi ljubavnici ne rastaju se na najljepši način no obećaju si da će pisati. Prije nego što će otići u rat, Noah piše Alie no sva njegova pisma završavaju u rukama Aliine majke.

Alie u međuvremenu upoznaje Lona Hammonda (James Marsden), vojnika iz imućne obitelji kojeg njezini roditelji objeručke prihvaćaju. Ubro se zaručuje no ne može zaboraviti Noaha te ga, sedam godina nakon njihovog posljednjeg susreta, odlučuje posjetiti.

Priču pratimo iz perspektive starice u staračkom domu koju svakodnevno posjećuje čovjek u godinama čitajući joj priču. 'Zima za dvoje' treća je, ponajbolja adaptacija knjige Nicholasa Sparksa nakon ne osobito zapaženih 'A Walk to Remember' i 'Message in the Bottle'.