Spašeni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Spašeni

Spašeni

Saved! (2004.)

MGM / Continental film

92' komedija, drama

Režija:           Brian Dannelly

Uloge: Jena Malone, Mandy Moore, Macaulay Culkin, Patrick Fugit, Heather Matarazzo

Scenario:        Brian Dannelly, Michael Urban

Producent/i:   H. Kaye Dyal, Steven Gagnon, David Prybil, Kerry Rock

Linkovi: imdb

Spašeni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Jena Malone je savršena tinedjžerica sa savršenim dečkom koja otkriva da njezin dragi baš i nije tako savršen. Njemu se, naime, više sviđaju dečki.

Mary (Jena Malone) je djevojka iz Baltimora, mamina kći odgojena u strogo kršćanskom duhu. Njezini prijatelji, na čelu sa Hilary Faye (Mandy Moore) dolaze iz obitelji istih svjetonazora što se odnosi i na njezinog savršenog dečka Deana. Uglavnom, život joj je savršen, cvjetaju ruže, ptičice cvrkuću, svi se smješkaju itd.

Njezinu će idilu naprasno prekinuti spoznaja da joj je dragi vrlo vjerojatno gay. Nakon što joj se na bazenu ukazao sam Isus glavom i bradom Mary odlučuje učiniti sve ne bi li Deana izvela na pravi put i pokazala mu da su njeni aduti ipak veći od onih njegovih muških prijatelja. Toliko je predana svome svetom cilju da je spremna izgubiti nevinost ukoliko će na taj način spasiti dragog.

Usprkos Maryjinim naporima Dean završava u centru za odvikavanje od homoseksualnosti (da, ima i toga), a Mary ostaje trudna. Upoznaje se sa ekipom čudaka, između ostalih sa jedinom židovkom na školi, Hillarynim bratom invalidom (Maculay Culkin) i ravnateljevim skateboardom zaluđenim sinom. Ulaskom u novo, socijalno izolirano društvo i sama postaje jedna od njih.