Elektra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Elektra

Elektra

Elektra (2005.)

20th Century Fox / Continental film

96' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Rob Bowman

Uloge: Jennifer Garner, Goran Višnjić, Kirsten Prout, Will Yun Lee

Scenario:        Zak Penn, Stu Zicherman, Raven Metzner

Producent/i:   Avi Arad, Kevin Feige, Gary Foster

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Elektra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.53
34
0.00

Svijet stripova je ponudio novu opciju - svijet filma baš i nije znao što s njom učiniti... Jednostavno: Elektra, razvaljivačica u crvenom.

Strip junaci posljednjih su godina redovita pojava u filmskome svijetu. 'Elektra', s obzirom na svoje junačke (ne)sposobosti, trebala je biti negdje između uobičajene bum tras razvaljotke s gomilom specijalnih efekata i bum tras razvaljotke s puno kaskaderskih vratolomija. Superjunakinja u crvenom od supersposobnosti je na supertomboli superjunaka izvukla samo mogućnost gledanja u budućnost. OK, fizički je zastrašujuće nabrijana, a ni borilačke vještine nisu joj strane. Ali ovo drugo je nužno kako bi se ono prvo u miru moglo obaviti. Što se prije ekipu istambura to se ranije može pripremiti za sljedeću ekipu koju treba istamburati.

U teoriji 'Elektra' je trebala postati instant hit, u praksi desio se kolaps. Potpuni podbačaj na kino blagajnama jedino je mjerilo filmova koji su rađeni s namjerom da pokore tržište. Zbog Gorana Višnjića u jednoj od uloga domaći distributeri ipak očekuju ružičastiju priču. Njihova je vizija sljedeća:  Jennifer Garner za njega, a Goran Višnjić za nju, dok se u ljubavnom sjedalu dijele svježe kokice.

No da ne bi bilo zabune stripoljupci i opet dolaze na svoje. O glumi Jennifer Garner svašta bi mogli pričati, no da izgleda i mlati se dobro tu nema zbora. 'Elektra' je film očigledno namijenjen za vrlo određenu target skupinu, no ne jer je to htio postati već stoga što se s tim morao zadovoljiti.