Virus - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Virus

Virus

Virus (1999.)

Valhalla Motion Pictures / Blitz film i video

99 min. triler

Režija:           John Bruno

Uloge: Jamie Lee Curtis, William Baldwin, Donald Sutherland

Scenario:        Chuck Pfarrer, Dennis Feldman

Producent/i:   Mark Gordon, Gary Levinsohn, Chuck Pfarrer, Mike Richardson

Linkovi: imdb

Virus

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.80
5
0.00

DragonRage 31.08.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Kiborzi iz svemira.

Jedan od zadnjih,mogli bismo reči staromodnih akcića u stilu 80-ih i 90-ih iz 99-e god, malo prije pojave Matrixa iz iste god. i akcije kakvu je on donio sa sobom(bullettime i non stop tučnjave).
Zanimljivo je da je film zapravo ekranizacija strip serije "Virus" autora Chuck Pfarrer,koji je ujedno i jedan od producenata te je zajedno sa Dennisom Feldmanom(Vrsta I,II,III) napisao i scenarij.
Pfarrer je napisao i scenarije za mnoge starije "stripovske" filmove poput Darkman, Barb Wire i Teška Meta.
Film se može pohvaliti sa sasvim solidnim efektima,što nas zapravo i nebi trebalo čuditi s obzirom da je buđet filma 75 mil.,no ipak je neslavno propao na kino blagajnama.A još jedna stvar govori u kvalitetu akcije i efekata,naime redatelj filma je John Bruno,inače supervizor specijalnih efekata na filmovima poput Terminator 2,Batman Returns,Cliffhanger,Istinite laži,AvsP,a u najavi mu je i rad na X-Men 3.Ovo mu je bio prvi film kojeg je režirao uz par epizoda zvjezdanih Staza:Voyager.
On je svoj dio posla kad je u pitanju akcija i efekti obavio sasvim solidno,i relativno pametno uložio novac,iako je veči dio toga otišao glumcima u džep,Jamie Lee i Sutherlandu.
Film je snimljen u maniri starih hitova poput Aliena i Predatora, samo u malo lošijoj izvedbi,ali ako ste voljeli te filmove,mislim da bi vam se i ovaj mogao svidjeti.A i Jamie Lee ima ovdje ulogu sličnu Sigourney Weaver iz Aliena, žene fajterice,koja se mora suprotstaviti alienskoj rasi.
Cjeli koncept priče skoro u potpunosti podsječa na film Ukleti Brod,naime i u jednom i u drugom hrpica ljudi pronađe napušteni brod usred mora, te zaključe da bi mogli nešto zaraditi na njemu,no tad stvari krenu krivim smijerom,ovdje su u pitanju Kiborgalieni a u Ukletom Brodu,duhovi.No s obzirom da je Ukleti Brod snimljen tek 2002-e,nemožemo reči da je ovo plagijat,več bi prije moglo biti obrnuto,iako moram priznati da je i Ukleti Brod dosta napet i vizualno interesantan film.
Sve u svemu nije loše,gledljivi horror akcić.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: