Ultimate Matrix Collection - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ultimate Matrix Collection

Ultimate Matrix Collection

The Ultimate Matrix Collection (1999. (Matrix) i 2003. (The Matrix Reloaded i)

Warner Bros. / ISSA film i video

136' (Matrix), 138' (The Matrix Reloaded), 12 akcija, avantura, ZF

Režija:           Andy i Larry Wachowski

Uloge: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci

Scenario:        Andy i Larry Wachowski

Ultimate Matrix Collection

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.90
10
0.00

Uzmite tjedan dana godišnjeg i pripremite se za pregledavanje 10 DVD-a na kojma ćete naći SVE što ste ikada željeli znati o ovoj trilogiji pa i više od toga.

O filmovima znamo sve. Jedinica je izvrsna, nastavci...hmmm...pa ne baš no to ovdje uopće nije bitno. Ova mamutska kolekcija ionako je namjenjena die hard fanovima. Zasigurno se pitate što se nalazi na čak deset dual layer diskova?

Prvi DVD sadrži originalni film iz 1999. godine, dok se preostala dva, 'Matrix Reloaded' i 'Matrix Rvolutions' tzv. revisited izdanja nastavaka nalaze svaki na svom disku. Slijede tri dodatna DVD-a na kojima se razglaba o trilogiji u cjelini, a prava poslastica se zove Animatrix. Iako nema izravne veze s filmskom trilogijom sumanjmo da postoji Matrix fan kojeg nije oduševio ovaj animirani prequel, inače važan dio priče o Matrix svijetu.

Ostatak kolekcije otpada na dokumentarne priloge, točnije nevjerovatnih 89 kraćih i sedam dugometražnih. Nije vam dosta? Na desetom disku nalazi se tzv. Zion arhiva sa bezbroj storyboardsa, slika i video spotova. Nažalost izostali su komentari braće Wachowski no filmove je moguće pogledati uz dva zasebna komentara kritičara i filmaša. Jedina bitnija zamjerka ovog mamutskog izdanja je izostanak hrvatskog podnaslova??