Ultimate Matrix Collection - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ultimate Matrix Collection

Ultimate Matrix Collection

The Ultimate Matrix Collection (1999. (Matrix) i 2003. (The Matrix Reloaded i)

Warner Bros. / ISSA film i video

136' (Matrix), 138' (The Matrix Reloaded), 12 akcija, avantura, ZF

Režija:           Andy i Larry Wachowski

Uloge: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci

Scenario:        Andy i Larry Wachowski

Ultimate Matrix Collection

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.90
10
0.00

lycan 18.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Animatrix

Pošto Animatrix nema zasebno mjesto na ovim stranicama, napisao sam recenziju unutar kolekcije Ultimate Matrix Collection., čiji je on sastavni dio. Mislite li da se jedan crtić ne može usporediti sa svojim filmskim bratom, ili bolje rečeno braćom, rekao bih da se varate. Ako ne želite pokvariti dobar dojam koji je na vas ostavio Matrix, radije pogledajte ovaj crtić nego njegove nastavke. U protivnom će vas umjesto svježine i originalnosti prvog Matrixa dočekati tipično akcijsko naganjanje i razbacivanje specijalnim efektima. Nažalost, i ova je trilogija podlegla kletvi loših nastavaka.

Nemojte misliti da je ovo animirano izdanje za djecu, upravo suprotno, Animatrix se oslanja na isti predložak kao i film i ne ustručava se biti okrutan. Što se izgleda tiče, mogu reći samo jedno – Animatrix je mozaik različitih stilova koji se stapaju u jednu VIZUALNU POSLASTICU. Od računalne animacije pa do crno-bijele tehnike, naći će se ponešto za svakoga.

Za kraj, jedno osobno mišljenje vezano uz samu priču. Ne sviđa mi se što je kao glavni uzrok apokaliptične sudbine čovjeka navedeno prekomjerno iskorištavanje robota. Usporedbe čovjeka, robota i drugih oblika umjetne inteligencije oduvijek su mi bile mrske (uključujući Datu i Doktora iz Zvjezdanih staza). Kao prvo, robot je kanta bez duše ma kakvu god inteligenciju imao, i kao drugo, robot je čovjekov proizvod na koji se ne može primjenjivati ljudska etika. Eksploatacija robota može imati loše posljedice po nas same i zato postoji odgovornost prema ljudima i ljudskom društvu, no ne i prema materijalnim produktima toga društva. Budući da Matrix nije dao odgovor na pitanje kako je došlo do apokalipse, scenarij za Animatrix mogao je biti drugačiji. Sam je Morpheus rekao: «Now we DON'T know who stroke first, but we know that it was us who scorched the sky.» Iz njegovih riječi vidimo da je krivnja za početak rata mogla ležati jednako na ljudima kao i na robotima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Demostant 03.05.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Matricaaa

Što reći o trilogiji. Kada se je prvi put pojavila, to je jednostavno bilo nešto novo, a vremenom je postajala sve bolja i bolja i bolja. Za sve ljubitelje SF-a i glavnih likova obučenih u tijesno pripijenu kožu "must have" :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Icy 07.05.2005 Ocjena recenzije : 1.17

ZAKON

ovaj film je bolsnoča

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: