Sve je cool - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve je cool

Sve je cool

Be Cool (2005.)

MGM / Continental film

118' komedija, krimi, glazbeni

Režija:           F. Gary Gray

Uloge: John Travolta, Uma Thurman, Danny DeVito, Vince Vaughn, Harvey Keitel, Andre 3000, Steven Tyler, James Gandolfini, The Rock

Scenario:        Elmore Leonard, Peter Steinfeld

Producent/i:   Danny DeVito, Andy Gose, F. Gary Gray

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Sve je cool

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.47
15
0.00

johnny08 20.01.2010 Ocjena recenzije : 3.75

Vrijeđa savršeni original

Trebalo je proći 10 godina da odlični 'Get Shorty' dobije nastavak. Na našu žalost snimljen je 'Be Cool' koji nema scenarističku britkost prvog dijela te je prezaokupljen uplitanjem Rusa, crnaca, bijelaca koji se ponašaju kao crnci, homoseksualnih tjelohranitelja i svega ostalog. Apsolutna neuvjerljivost je ono na čemu se bazira cijeli film...odlazak Chilija iz filmske industrije. Zašto bi Chili kao veliki ljubitelj filmova i na kraju kao uspješan pisac scenarija uopće otišao iz filma kako bi radio glazbu? To tvorci filma ni ne pokušavaju objasniti već je gotovo svaka scena ispunjena glupavim gegovima gotovo svih likova i situacijama u kojima Chili pogledom riješava sve probleme. Također neslavno je završilo i spajanje Travolte i Thurmanice koji jednostavno ne mogu postići onaj level kemije koji su imali u 'Pulp Fictionu' pa tako nova plesna scena ispada smiješno. Iako se Vaughn trudi i čak i je smiješan najbolji performans daje Dwayne Johnson (The Rock) u ulozi pederastog zaštitara koji želi postati filmska zvijezda. Njegova izvedba je jedino iznenađenje filma u kojoj pokazuje da on ustvari zna glumiti. Ostatak filma je neuvjerljiva i nelogična radnja i likovi za kojih vas jednostavno nije briga te tako 'Be Cool' postaje drugorazredna zabava i uvreda originalu jer gubi sve one predivne karakteristike koje su krasile 'Get Shorty'. Preskočite ovu katastrofu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 12.09.2005 Ocjena recenzije : 2.0

bit će bolje

Uhvatite malog je sasvim solidan film,bilo je nova priča,gangster u svijetu filma s puno dobrih glumaca.Sve je cool je nastavak,kao u večini slučajeva slabiji od orginala.Gangster se seli u svijet glazbe,više glumava ,pjevača i ruske mafije.Tak tak,ništ posebno dobrih forica niti jedna prava fora.Rock glumi pedera.Travolta je naporan cool gangster koji sve zna,Uma Thurman je tu tek tak,ajde Cedric the Entertainer je dobar ko šef black ganga.Dobar je Vaughn ko bad guy.Ocjena 3(zbog glumaca)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andjel 18.04.2005 Ocjena recenzije : 1.0

svijet glazbe

film je jako dobar. naravno, blesav, čudan, ne potpuno logičan, glup i nekonkretan prema rusima koje ekraniziraju valjda najružniji glumci koji postoje u SAD-u, dok su ostali sve redom ili glumačke ili glazbene zvijezde.
film mje je dobro zabavio. gledati sve te frajere, od kina u kojem se vrti mislim unbreakable, do zbunjenog freda dusta pjevača limp bizkita, od postera novog postera izmišljenog filma Nicole kidman do mjuzikl-nastrojenog The Rocka.
ima više stavri koje mi se nisu svidjele u filmu ali sam iz kina izašao s osmjehom zadovoljan što sam idio dotični film u kojem ništa nije kako bi moglo ili trebalo biti u stvarnom životu i non-stop očekujete da će netko reći 'cut', govoreći kako je sve što smo gledali tek jedna scena nekog drugog filma kojeg rade. film zapravo govori i o svijetu glazbe, o njegovim opanostima i ozbiljnosti te pretpostavljam da se nakon gledanja filma nitko neće željeti baviti glazbom u SAD-u iako je jako zanimljivo - čovjek može stavrno poginuti, da ne govorimo o svim drugim problemima oko rađanja nove star i menađera koji na njoj žele profitirati...
pogledajte film ljudi

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mlahor 20.03.2005 Ocjena recenzije : 0.0

razocaravajuce

OK. Priznajem. Nisam gledao 'Get Shorty' i mozda sam tu pogrijesio. Jer onda ne bih isao gledati ni ovaj 'nastavak'. Ili bih?

Forspan mi se svidio, film je obecavao dobre fore, dobre glumce, pa i dobar soundtrack. Ocekivao sam da bi ovaj film mogao biti zabavan. Ali nije. Sve to ko tu koga zasto i zbog cega hoce, jelte, ukokati zna tu i tamo biti i zabavno, ali u ovom filmu jednostavno nije. Previse je, konfuzno, zamorno i... glupo. Za koga bi uopce trebali navijati? Za Johna Travoltu. On je, kao cool. Hm. Upere pistolj u tebe i ti jedva cekas da on povuce okidac. Ne pokusas nikakvu akrobaciju, nista. Samo cekas. Cool. Ili ipak skroz psihopatski?
Fore su sve ispucane u forspanu, soundtrack je tako-tako, sve skupa nedovoljno za prolaznu ocjenu, i zaista ne znam sto je Travolti i Thurmanovoj trebao ovaj film. Da se ocitim preglumljivanjem razmecu i budu neke nazovi cool face?
Well, enough said. Mozda se nekom tko bas uziva u takvom mafiozo tipu filma ovaj film i svidi, ali ja sam prema forspanu jednostavno ocekivao puno, puuno vise.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: