Krvava romansa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Krvava romansa

Krvava romansa

Switchblade Romance: Haute Tension (2003.)

Lions Gate Films / UCD

91' horor, triler

Režija:           Alexandre Aya

Uloge: Cécile De France, Maïwenn Le Besco, Philippe Nahon, Franck Khalfoun, Andrei Finti, Oana Pellea

Scenario:        Alexandre Aja, Grégory Levasseur

Producent/i:   Alexandre Arcady, Robert Benmussa, Luc Besson

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Krvava romansa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.76
38
0.00

Ovi Francuzi su najprije odgledali sve filmove Sama Raimia i Tobea Hoopera, a nakon toga im snimili posvetu specifičnu po erotski nabijenoj atmosferi.

Horori iz  sedamdesetih jednostavno nikako da umru, stalno iskrsavaju neka nova lica koja im daju novo umjetno disanje i još ih jednom stavljaju na aparate. Od svojih je uzora krenuo i francuski redatelj Aya. O čemu je riječ?

Film otvara scena mlade žene koja leži u bolnici i pokušava shvatiti što joj se točno dogodilo. Flashback je vodi na početak… Marie i Alex su na prvi pogled obične francuske studentice koje za vikend odluče zapaliti na selo, ne bi li se lakše koncentrirale na učenje. Vikendica Alexinih roditelja zadovoljava sve njihove potrebe – udobna je, osamljena i smještena u idiličnom krajoliku.

Ovaj opušteni seting baš i neće biti dugotrajan, jer se pred njihovom romantičnom kućicom uskoro zaustavlja kamion s ne baš dobronamjernim vozačem (koji kao da je pobjegao iz Teksaškog masakra motornog pilom). Vozač će nažalost biti killing mašina koja jednako ljubi i britvu i pilu s jedinom željom - što je više moguće prorijediti članove Alexine obitelji.

Redatelju Alexandru Ayai kritičari zamjeraju nekoliko već viđenih scena iliti ne baš veliku maštovitost. Ipak, čak se i najstoži od njih slažu da je film prilično stiliziran s obzirom da su ga snimili u samo šest tjedana. Iskopali smo također i pohvale na račun soundtracka koji svojim prpošnim pop tonalitetima prkosi mračnoj (i ubojitoj) atmosferi.

Zapažena je i uloga Cecile De France, s posebnim naglaskom na njezinu fizičku izdržljivost te uvjerljivo prenošenje instinkta za preživljavanje. Na kraju vam još možemo obećati neočekivani preokret prije samog raspleta, a o čemu se radi morat ćete saznati sami.