Daltoni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Daltoni

Daltoni

Les Dalton (2004.)

UGC Images/Integral Film/CastelaoProductions/TF1 Film Productions/4MLP/4MBP / UCD

86' komedija, vestern

Režija:           Philippe Haim

Uloge: Eric Judor, Ramzy Bedia, Said Serrari, Romain Berger, Til Schweiger, Marthe Villalonga, Javivi, Elie Semoun

Scenario:        Eric Judor, Ramzy Bedia, Michel Hazanavicius

Producent/i:   Said ben Said, Yves Marmion

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Daltoni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.10
10
0.00

Komedija na francuski, možda samo mrvu previše galska, no čila i spremna nasmijati cijelu vašu obitelj :) Pustinja je vaša!

Popularni strip 'Lucky Luke' ponovno je našao sljedbenike – ovaj put su to braća Francuzi željni dobre zezancije, koji su ga stavili tik uz bok njegovim raznim animiranim verzijama. Film bi se ponajviše mogao svidjeti mlađoj publici, koja voli razne vestern pustolovine. Kauboji će, kako si i Lucky Lukeu priliči, biti četvorica šašave braće, Daltoni, najpoznatija banda na američkom zapadu.

Njihove avanture i nesreće počinju kad s malih dućanskih prepada krenu na one prave bankarske, sve da bi usrećili vječno im nezadovoljnu mater. Da bi poboljšali svoj rejting odluče se praznovjerno dokopati čarobnog sombrera koji je slučajno u vlasništvu najozloglašenijeg meksičkog bandita El Tarloa. Granicu prelaze praveći se da su kineski imigranti(?), a upravo im Lucky Luke pomaže da sve završi u pravom highnoonovskom stilu.

Na film je utrošeno 27 milijuna dolara, od čega je velika većina otišla na specijalne efekte, uključujući i na one poznate sporoleteće metke koje su posudili iz Matrixa. Humor je generalno baziran na glupostima koje valjaju niskointeligentna braća, a pomažu im i razni gegovi u slapstick stilu. Ako patite na spagethi kauboje i konje, eto vam!