Sve za Helen - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve za Helen

Sve za Helen

Raising Helen (2004.)

Buena Vista Pictures / Continental film

119' komedija, drama

Režija:           Garry Marshall

Uloge: Kate Hudson, John Corbett, Joan Cusack, Hayden Panettiere, Spencer Breslin

Scenario:        Jack Amiel, Michael Begler

Producent/i:   Mario Iscovich, Ellen H. Schwartz

Linkovi: imdb

Sve za Helen

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
9
0.00

Kate Hudson je modna dizajnerica koja dane provodi na revijama, a noći u ekskluzivnim klubovima sve dok joj sestra ne uvali troje male djece. Ouch!

Modna dizajnerica Helen Harris (Kate Hudson) ostvarila je san o životu kakvog je oduvijek željela. Dane provodi šminkajući se po modnim revijama, a noći u ekskluzivnim klubovima provodeći se do sitnih sati. Njezin bezbrižni lifestyle naprasno je prekinut jednim telefoskim pozivom sestre koja joj na skrb ostvlja troje djece – 15godišnju Audrey, 10godišnjeg Henryja i 5godišnju Sarah.

Iako nema sumnje da je Helen najbolja ujna u New Yorku, ona, naravno, ne zna ništa o odgajanju djece. Bančenje do dugo u noć baš i nije kompaktibilno sa spremanjem mališana za vrtić i školu. Potporu pronalazi na krajnje neobičnom mjestu - u novoj školi koju djeca pohađaju. Tamo upoznaje zgođušnog ravnatelja Dana Parketa (John Corbett) koji joj pomaže da postane i supermama.

Ukoliko još niste osjetili čari očinstva/majčinstva ovaj će vam film (kao i stotine drugih na isti kalup), ukazati da tulumarenje i djeca ne idu zajedno. Ukoliko, s druge strane, već imate potomstvo zasigurno vam je dosta 'Big Daddy' kind of filmova koje ameri kao da štancaju na tekućoj traci.

U svakom slučaju sve je jasno - glavni lik je ili radoholičar ili alkoholičar (uglavnom brije na zabavu) koji, nakon što mu se 'dogode' djeca, mora napokon odrasti. Sve ovo nikako ne znači da je riječ o lošem filmu, o tome prosudite sami. Ipak, ukoliko patite na romantične komedije znajte još da ovu potpisuje Gary Marshall, redatelj zalužan za komercijalne uspješnice 'Princes Diaress' i 'Runaway Bride'.