Ratnici neba i zemlje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ratnici neba i zemlje

Ratnici neba i zemlje

Tian di ying xiong (Warriors of Heaven and Earth) (2004.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

114' akcija, avantura, drama

Režija:           Ping He

Uloge: Kiichi Nakai, Wang Xueqi, Yun Zhou, Vicki Zhao, Harrison Liu

Scenario:        Ping He

Linkovi: imdb

Ratnici neba i zemlje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
4
0.00

Dva velika ratnika nakon službe u istoj vojsci odabiru različite životne puteve koji će se ponovno ukrstiti. U duhu Sedam samuraja Akire Kurosawe.

Poručnik Li i japanski izaslanik Lai Xi dvojica su vrhunskih ratnika čija specijalnost je mačevanje. Nakon nekoliko desetljeća službe u vojsci kineskog cara Lai Xi se želi vratiti kući, u Japan. Njegova odanost nije nagrađena takvim ustupkom već upravo suprotno - poslan je na zapad kako u potjeru za zločincima.

Njegova putovnica za Japan je odbjegli poručnik Li kojeg mora uhvatiti i pogubiti. Lia je kineski car optužio za neposluh, odbijanje zapovjedi i organizaciju velike pobune. On je, naime, odbio smaknuti žene i djecu koje je vojska zatvorila.

Iako oba ratnika željno iščekuju neizbježni obračun odgađaju odmjeravanje snaga te postaju  saveznici. Motiv njihovog udruživanja je eskort blaga od neprocjenjive vrijednosti koji budistički redovnik prevozi karavanom kroz zemlju. U međuvremenu hladnokrvni, okrutni ratnik Master An kuje plan kako se domoći spomenutog bogatstva.

Film obiluje prekrasnim krojolicima, majstorski koreografiranim borbama te brojnim sporednim radnjama. Redateljeva fascinaranost Akirom Kurosawom i njegovim djelima vidljiva je na svakom koraku, no učenik će se morati još podosta potruditi da bi dosegao kvalitetu učitelja.