Austin Powers: Tajanstveni tajni agent - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Austin Powers: Tajanstveni tajni agent

Austin Powers: Tajanstveni tajni agent

Austin Powers: International Man of Mystery (1997.)

New Line Cinema / Blitz film i video

94' akcija, komedija, parodija

Režija:           Jay Roach

Uloge: Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York, Seth Green, Robert Wagner, Bill Murray

Scenario:        Mike Myers

Producent/i:   Eric McLeod, Claire Rudnick Polstein

Linkovi: imdb

Austin Powers: Tajanstveni tajni agent

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
26
0.00

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

smiješno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 05.08.2005 Ocjena recenzije : 1.0

SOLIDNA PARODIJA

Film mi se svidio prije svega zbog pomalo čudnog i neobičnog humora. Mike Myers, koliko god da je talentiran, zna pomalo biti i iritantan sa svojim glumatanjem. Ali zato je tu Elizabeth Hurley, koja je oku jako ugodna i ona podiže prosjek. Režija Jaya Roacha je vrlo solidna. Austin Powers je film koji ima puno mana, ali je svejedno vrlo gledljivo ostvarenje.

Ocjena filma: 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 05.08.2005 Ocjena recenzije : 0.0

SOLIDNA PARODIJA

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 27.07.2005 Ocjena recenzije : 2.75

Bond ali dobar

po mom mišljenju parodije su najbolje komedije.Ali treba imati inteligencije da se sve fore pokopčaju kao i poznavanje govornog jezika i nekih amerskih fora da se sve pohvata.
Inače meni je film odličan i ne shvačam ga ozbiljno nego kao ono za šta je i namijenjen neozbiljna zabava koju mopžeš pogleati nekoliko puta kao treba.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

danny 24.06.2005 Ocjena recenzije : 4.0

mozda je ne razumijem ovu vrstu humora, ali meni su oba austin powers filma totalno s.... mislim grimase, beljenje, totalno glupi glavni junak bez trunka inteligencije...znam,znam, to bi trebala biti parodija na james bonda, ali ako vam se vec gleda takav film radije pogledajte bill murraya u covijek koji je premalo znao!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 24.06.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Dr.Evil

Super film.Pruža dobru zabavu,ali dobro ga je pogledati najviše tri puta inače više neće biti dobrih fora.Ali film stvarno preporučam,jer pruža zabavu i veselje!
Neda mi se baš puno pisati pa samo ukratko,doista dobar film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dev 13.02.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Yeah, baby, yeah!

Početak sage o Austinu Powersu, gross-out film koji je i mnogo, mnogo više jedno je od rijetkih podnošljivih djela u opusu Mikea Myersa.

'Tajanstveni tajni agent' uzima sve sastojke filma o Jamesu Bondu: neustrašivog i jebežljivog tajnog agenta, zlog do kraja zlikovca, nevjerojatne spravice, prrrekrasnu Powers-djevojku (pandan Bond-djevojci pri čemu je, za razliku od ženice koje se nađe pod Flemingovim tajnim agentom, Powersova djevojka uvijek intelektualno i u svim drugim pogledima nadmoćna glavnom junaku) te sijaset šarolikih sporednih likova, kako sa strane dobra (Michael York nevjerojatno je smiješan u ulozi Powersovog nadređenog), tako i na zloj; i od njih radi elemente ponekad vrhunske (a ponekad i ne toliko) sprdnje.

U nekim pogledima Powers i nadmašuje Bonda (pogled na seks svakako je realniji, a i sama priča mnogo razrađenija), u nekim i mnoge druge komedije, no od samog vrha ovaj film zadržava činjenica da Myersov osebujan humor nije nužno smiješan, te činjenica da režija Jaya Roacha ograničava komedije do bola (vidi 'Dozvola za brak', 'Dozvola za Fockere').

Sve u svemu, vrlo, vrlo zabavan film, ali ništa više. Nažalost.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: