Sirena za uzbunu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sirena za uzbunu

Sirena za uzbunu

Ladder 49 (2004)

Buena Vista International / Continental film

105' akcija, drama, triler

Režija:           Jay Russell

Uloge: Joaquin Phoenix, John Travolta, Jacinda Barrett, Billy Burke, Jay Hernandez

Scenario:        Lewis Colick

Producent/i:   Armyan Bernstein, Manny Chavez, Marty P. Ewing

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Sirena za uzbunu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
45
0.00

Njegov je dan udaran, a njegov san, hiljadu tona za jedan dan! On je neustrašivi vatrogasac Jack.

A neustrašiv je i njegov mentor, šef vatrogasne stanice 'I'm dancing like John Travolta' Kennedy pod čijim je stručnim vodstvom vatrogasac Jack postao dovoljno zanimljiv da bi bio dramska opruga ovog filma.

Još je to jedan film američke kinematografije koji posreduje ideje herojstva, vječne slave u srcima spašenih, te nesebične i tople humanosti dobrog i iskrenog ljudskog srca. Vrline su to što krase prijatelja nam Jacka Phoenixa, kao i njegovog mentora, uostalom cijelu vatrogasnu postaju Ledder 49 grada Baltimora.

Radnja se kanalizira kroz reminiscencije glavnog junaka koji ostaje zarobljen u najvećem požaru svoje karijere na čak dvadesetom katu plamtećeg nebodera. Čekajući nadljudsku akciju spašavanja koristi priliku za razmišljanje o svom životu.

Film je sniman na prirodnim lokacijama, u Baltimoru, te je snimanje najveće scene požara prouzrokovalo svojevrsnu paniku u Baltimoru. Požar se naime vidio s glavne autoceste i još nekoliko općih lokacija u gradu, pa su ljudi stalno nazivali vatrogasnu postaju želeći prijaviti incident. Pravi vatrogasci su na kraju bili primorani zvati radio i lokalne TV-postaje da izvijeste građane kako je riječ samo o filmskoj kulisi, a ne pravom požaru.  

i.č.