Oceanovih dvanaest - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oceanovih dvanaest

Oceanovih dvanaest

Ocean's Twelve (2004.)

Warner Bros. / ISSA film i video

125' komedija, krimi, triler

Režija:           Steven Soderbergh

Uloge: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Julia Roberts, Casey Affleck

Scenario:        George Clayton Johnson; Jack Golden Russell

Producent/i:   Jerry Weintraub

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Oceanovih dvanaest

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.47
78
0.00

Svi dugovi dolaze na naplatu, pa tako i onaj Dannyja Oceana i njegovog dream teama.

Film se radnjom naslanja na 'Oceanovih jedanaest', prošle su tri godine otkad je Danny Ocean (George Clooney) sa svojom briljantnom ekipom koju je predvodio Rusty Ryan (Brad Pitt) izveo gotovo nevjerojatnu i nemoguću pljačku u Las Vegasu, te vlasnika casina Terrya Benedicta ostavio bez ijedne lipice. Nakon što je banda međusobno razdijelila 160 milijuna zelembaća, oni skrušeno pokušaše živjeti pošteno, ostati na pravoj strani zakona i konačno naći svoj mir.

A kako vuk samo dlaku mijenja, stvari logično krenuše već ustaljenim, kriminalnim tokovima. Netko iz kruga polampat će par sitnica gosponu Benedictu, na što će ovaj dobiti popizditis zvan želja za osvetom i uz kamate tražiti natrag svoj imetak. Istovremeno će nemirni Danny skupiti cijelu hordu za umjetnost specijaliziranih lopova, s namjerom da izvedu tri odvojena prepada po muzejima Amsterdama, Rima i Pariza, za ruku uzeti svoju ženu Tess (Julia Roberts) te sada u sastavu dvanaestorice krenuti u nove poslovne pobjede. Dok ih sve više pritiska bijesni kockar na njihova će leđa pasti i istraga prelijepe agentice Europola (Catherine Zeta Jones). Što će biti dalje, pogledajte s mamom.

Enivej, evo nekoliko detalja sa snimanja – gospođe Roberts i Zeta Jones stalno su se osjećale jedna od druge ugroženo te su obje u trci za titulom američke dragane smatrale da su za pažnju zakinute. Nije pripomoglo ni to što je Robertsova bila trudna na snimanju pa je, po njenom skromnom misljenju, Zeta-Jones mogla nositi ljepše haljine! Osim toga, stalno su se nešto koškali i Clooney i Pitt jer je slatkiš Brad cijeloj ekipi naredio da se Georgeu obraćaju s Mr. Ocean. Interesantna je stvar da se uz film veže igra Mastermind Challenge s fenomenalnim nagradama – grand prix je dvotjedni put po Europi te posjeta Amsterdamu, Parizu i Rimu.

Situacija sa dvije dive na setu ima i svoj epilog - desetak dana prije premijere Robertsova je rodila blizance te je morala izostati s glamurozne zvjezdane premijere pa je svu pažnju na sebe svrnula - Catherine Zeta-Jones.