Kum 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kum 3

Kum 3

Godfather: Part III (1990.)

Paramount Pictures / VTI

162' drama, triler

Režija:           Francis Ford Coppola

Uloge: Al Pacino, Andy Garcia, Diane Keaton, Talia Shire, Bridget Fonda, Bridget Fonda, Sofia Coppola

Scenario:        Francis Ford Coppola, Mario Puzo

Producent/i:   Francis Ford Coppola, Fred Fuchs, Nicholas Gage

Linkovi: imdb

Kum 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.35
48
0.00

U posljednjem poglavlju trilogije gledamo ostarjelog Michaela Corleonea koji nastoji legalizirati obiteljske poslove u čemu ga sprječavaju mlade snage.

Godina je 1979. Bogatstvo obitelji Corleone mjeri se u ogromnim sumama. Podatak o 100 mil. USD donacije crkvi i humanitanim organizacijama na Siciliji dovoljno govori o razmjerima njihove moći. No Corleoni će ubrzo doći do spoznaje da se oprost ne može kupiti novcem.

Ostarjeli Michael Corleone (Al Pacino) krhka je zdravlja, umoran od života s one strane zakona te, već dugi niz godina nastoji izaći iz podzemlja i legalizirati poslove. Stari je Corleone većinu poslova prepustio mlađim snagama, ljudima poput bezkrupuloznog Joeya Zase (Joe Mantegna), dilera čiji način poslovanja je uvredljiv za konzervativnog Michaela.

Iako se, više nego ikad, trudi odbaciti kriminalnu prošlost i omogućiti svojim nasljednicima da krenu putem pravednika, Michael se ne može riješiti mafijaške prošlosti i grijeha koje je počinio, prije svega naručivanje smrti vlastitog brata.

Uz povratnika Al Pacina u glavnoj ženskoj ulozi gledamo Sofiju Coppolu, kćerku slavnog režisera koja je nedavno, više nego uspješno, krenula očevim stopama. Coppola glumi Corleonovu povučenu, naivnu kćerku Mary. Michael u njenom liku vidi novu glavu obitelji, nasljednicu njegovog kraljevstva koje bi trebalo nastaviti u drugačijem smijeru.

S druge strane tu je impulzivni, tvrdokorni Andy Garcia u ulozi Sonnyjevog sina, Michaelovog nećaka Vincenta Mancinija. Neprijateljeva smrt je, prema njegovom viđenju, jedino logično rješenje svakog problema što dovoljno govori o njegovom načinu razmišljanja. Michaelovi planovi sa kćeri dolaze pod veliki znak pitanja kada Vincent uspije zavesti Mary te ju uzeti pod svoje.

Ne smijemo zaboraviti Diane Keaton u ulozi Kay Corleone, majke Michaelove djece. Dok Michael želi da se njegov sin Anthony uključi u obiteljske poslove, Kay ga podupire u njegovim ambicijama da postane operni pjevač. Usprkos tome Michael ne skriva svoju veliku ljubav prema Kay što se za nju baš i ne može reći.