Dva brata - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dva brata

Dva brata

Two Brothers (2004.)

Pathé Entertainment / Blitz film i video

109' avantura, drama, obiteljski

Režija:           Jean-Jacques Annaud

Uloge: Guy Pearce, Jean-Claude Dreyfus, Freddie Highmore, Oanh Nguyen, Philippine Leroy-Beaulieu

Scenario:        Jean-Jacques Annaud, Alain Godard

Producent/i:   Jean-Jacques Annaud, Jake Eberts

Linkovi: imdb

Dva brata

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

Dvoje mladunčadi tigra razdvojeno je netom nakon rođenja. Nakon dugo vremena ponovno se sastaju, ovoga puta kao neprijatelji.

Kumal i Sangha su dva slatka tigrića koji žive među ruševinama drevnog hrama u džungli jugoistočne Azije. Jedan je sramežljiv i plašljiv, a drugi odvažan i neustrašiv. Na njihovu jazbinu nabasava Aidan McRory (Guy Pearce), istraživač poznat po organizaciji lovačkih ekspedicija. Aidan ubija oca tigrića no sažaljava se nad Kumalom te ga uzima sa sobom.

Nakon što je njegov vlasnik uhićen zbog pljačke vrijednih, povijesnih nalazišta, Kumal je prodan u cirkus gdje ga zlostavljaju. U međuvremenu Sangha je pronašao sin moćnog, lokalnog upravitelja koji ga šalje princu gdje ga obučavaju nastojeći od mladog tigra napraviti krvožednog ubojicu.

Režiser Jean-Jacques Annaund iza sebe ima film 'The Bear' (1989.) u kojem je također glavne uloge povjerio životinjama. Ipak, njegovo se ime lakše prepoznaje uz komercijalnije naslove kao što su 'Seven Years in Tibet' i 'Enemy at the Gates'.