Noć glupih mrtvaca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć glupih mrtvaca

Noć glupih mrtvaca

Shaun of the Dead (2004.)

United International Pictures / Blitz film i video

99' komedija, horor, romansa

Režija:           Edgar Wright

Uloge: Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Dylan Moran, Lucy Davis

Scenario:        Edgar Wright, Simon Pegg

Producent/i:   Tim Bevan, Eric Fellner, Natascha Wharton, Alison Owen, Jim Wilson

Linkovi: imdb

Noć glupih mrtvaca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.15
34
0.00

U jeku masovnog oživljavanja filmskih mrtvaca pred nama je nešto posve novo - britanska, romantična, zombi-komedija koja nailazi samo na komplimente.

Shaun (Simon Pegg) je stereotipni luzer u kasnim dvadesetima čije životarenje se svodi na - lokalnu birtiju. Živi sa Edom i Peteom, dvojicom najboljih prijatelja koji, kao i Shaun, koji radi u prodavaonici elektroničke opremene, ne znaju što bi sa životom.

Shaunova djevojka Liz nije previše oduševljenja njihovom vezom koja se svodi na dangubljenje u lokalnom pubu Winchesteru. Shaun obećava da će spremiti večeru u povodu godišnjice veze sa Liz no, naravno, ništa od toga. To je kap koja je prelila času nakon čega ga Liz ostavlja.

Očajani Shaun shvati što je izgubio te odlučuje učiniti sve ne bi li vratio svoju Liz, no drugoga jutra pred njim će stajati mnogo veći problem - diljem Londona mrtvaci ustaju iz grobova kako bi protegnuli noge i prošetali se ulicama te gricnuli pokojeg prolaznika.

Shaunova djevojka, njihova veza, Ed, njegova majka i kolekcija ploča samo su neke od ljudi/stvari koje Shaun mora spasiti pred najezdom živih mrtvaca.

Edgar Wright i Simon Pegg, koji potpisuju režiju i scenarij, veliki su fanovi zombie horora, prije svega George A. Romera ('Night of the Living Dead', 'Day of the Dead' 'Dawn of the Dead') majstora žanra koji im je dao svoj blagoslov.

Mnogo je onih koji jednostavno ne vole horore pa tako ni zombije. Ukoliko ste jedan od njih ovaj je film najbolja prilika da im ponudite još jednu šansu. Vjerujem da nećete ostati razočarani, što se odnosi i na zombie freakove.