Seks, piće i krvoproliće - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Seks, piće i krvoproliće

Seks, piće i krvoproliće

(2004.)

Propeler Film d.o.o. - Discovery Film i video

21', 19', 23' akcija, komedija, drama

Režija:           1. Boris T. Matić; 2. Zvonimir Jurić; 3. Antonio Nuić

Uloge: 1. priča: Admir Glamočak, Matko Fabeković, Ksenija Ugrina, Bogdan Diklić; 2. priča: Leon Lučev, Krešimir Mikić, Darija Lorenci, Dražen Šivak, Nataša, 3. priča: Franjo Dijak, Bojan Navojec, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Leona Paraminski

Scenario:        1. Boris T. Matić, Antonio Nuić; 2. Zvonimir Jurić; 3. Antonio Nuić

Producent/i:   Boris T. Matić

Seks, piće i krvoproliće

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.36
25
0.00

Jedan omnibus, tri redatelja, tri različite priče i jedan nogometni derbi koji ih povezuje.

Radnja filma odvija se na dan derbija između Dinama i Hajduka. Kroz tri priče (otac Bosanac, navijač Hajduka, i sin navijač Dinama zajedno idu na utakmicu, dva prijatelja upadaju u nevolje s policijom na putu prema stadionu, četri navijača Dinama nakon utakmice razrješavaju tajne koje dugo stoje između njih) vanjski se antagonizmi između navijačkih skupina prenose na mikrorazinu, gdje u prvi plan izlaze dublji i osobniji problemi glavnih likova tj. priče oslikavaju male ljudske sudbine koje se povezuju dokumentarnim snimkama navijača.

Gledano po europskim standardima, svjetske da ne spominjemo, cijeli je omnibus no budget film jer troškovi produkcije nisu prešli 100 000 eura. Mada je premijerno trebao biti prikazan na pulskom film festivalu '04, zbog tehničkih se nedostataka od toga ipak odustalo pa je publika na film čekala gotovo pune tri godine.

Jednog od redatelja, Zvonimira Jurića, priveli smo na razgovor u travnju '04. pa skoknite na upoznavanje, Antonio Nuić mladi je, i po predviđanju mnogih, jedan od najperspektivnijih hrvatskih redatelja ('uvezen' izBosne doduše:), a za Borisa Tmatića čuli su svi koji su makar i minimalno zainteresirani za film kao takav jer gospodin 'hendla' festivale, prvo MFF, a nakon njega i svoj vlastiti ZFF. Evo nam ga i u redateljskoj ulozi.