Šetnja s dinosaurima: Divovska kandža / Zemlja divova - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šetnja s dinosaurima: Divovska kandža / Zemlja divova

Šetnja s dinosaurima: Divovska kandža / Zemlja divova

Walking With Dinosaurs: Giant Claw / Land of Giants (1999.)

BBC / Continental film

60' dokumentarni

Režija:           Tim Haines, Jasper James

Scenario:        Georgann Kane

Producent/i:   Tim Haines

Linkovi: imdb

Šetnja s dinosaurima: Divovska kandža / Zemlja divova

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

BBC-ev nagrađivani serijal o dinosaurima koristi najnoviju, CGI tehnologiju kako bi nam približio izgled i način života tih golemeih, prahistorijskih bića.

U 'Divovskoj kandži' zoolog i pustolov Nigel Marven putuje 75 milijuna godina u prošlost, točnije u razdoblje mezozoika, kako bi pronašao legendarnog Therizinosaurusa, jednog od najsmrtonosnijih. Riječ je o jednom od najbizarnijih primjeraka dinosaura, vlasnika najvećih kandži na planetu. Marvin započinje istraživanju na temelju divovske kandže koju Marven koristi kako bi pronašao životinju kojoj ona pripada.

Nastavak pustolovina u 'Zemlji divova' potraga je za najvećom životinjom koja je hodala planetom. Marven putuje na područje Argentine, kakvo je bilo prije 100 milijuna godina, u potrazi za 95 tona teškim Argentinosaurusom. Na svom će se putovanju susresti sa Gigantosaurusom, najvećim dinosaurom mesožderom, jedinim prirodnim neprijateljem Argentinosaurusa. Na put će mu stati i smrtonosni krokodil Sarcosuchus i veličanstveni leteći pterosaur Omithocheirus.