Potreba za brzinom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Potreba za brzinom

Potreba za brzinom

Michael Vaillant (2003.)

Europa Corp. / UCD

akcija

Režija:           Louis-Pascal Couvelaire

Uloge: Sagamore Stévenin, Lisa Barbuscia, Peter Youngblood Hills, Diane Kruger, Jean-Pierre Cassel

Scenario:        Luc Besson, Gilles Malençon

Producent/i:   Maurice Illouz

Linkovi: imdb

Potreba za brzinom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Legendarni reli vozač Michael Vaillant dobiva žestoku konkurenciju koja će učiniti sve za pobjedu u 24 sata Le Mansa. Scenarij potpisuje 'taksist' Luc Besson.

Michael Vaillant je vozačka legenda, višestruki prvak koji se može pohvaliti pobjedama na brojnim reli utrkama diljem svijeta. Njegov uspjeh i slava izazivaju divljenje poklonika motosporta, ali i ljubomoru njegovih protivnika.

Jedna od najupornijih je Ruth Wong, kćerka slavnog vozača na čelu ekipe Leader. Ruth je bekrupulozna žena koja igra prljavu igru nastojeći šarmirati svog protivnika samo kako bi mu zabila nož u leđa i unjela razdor u njegov tim.

Sve ovo odvija se pred početak 24 sata Le Mansa, utrke u kojoj do Michaela za volanom plavog Vaillanta startaju i Bob Crowe i Dan Hawkings, vozači ekipe Leader u nabrijanim zvijerima od automobila.

Logistika, vozačko iskustvo, želja za pobjedom i sreća ključni su elementi koji će, svaki u određenoj mjeri, biti važni u žestokoj borbi za pobjedom. Iako ovo nije Cannonball Run (e da nam je stari Burt Reynolds), a niti Driven (hvala Bogu), ljubitelji brzine na filmskom platnu ne bi trebali ostati razočarni.