Muškarci koji bulje u koze - Filmovi
Home      Filmovi      Muškarci koji bulje u koze

Muškarci koji bulje u koze

The Men Who Stare at Goats (2009.)

BBC Films

94' komedija, ratni

Režija:           Grant Heslov

Uloge: George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Rebecca Mader, Stephen Lang

Scenario:        Peter Straughan

Producent/i:   George Clooney, Paul Lister, Grant Heslov

Zemlja:          SAD i Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

Muškarci koji bulje u koze

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
27
0.00

Satira o tajnoj američkoj vojnoj jedinici kojoj je zadatak da čita misli, pogledom ubija koze i troši državne pare.

Reporter Bob Wilton (Ewan McGregor) u potrazi za velikom pričom susreće Lyna Cassadyja (George Clooney), 'čovjeka iz sjene' koji tvrdi da sudjeluje u eksperimentalnoj američkoj vojnoj jedinici. Prema Cassadyju, 'Novozemaljska vojska' mijenja načine ratovanja. Legija 'Redovnika ratnika' s besprijekornim  moćima može čitati misli neprijatelja, prolaziti kroz zidove, pa čak i ubiti kozu gledajući u nju. Sada je izumitelj programa Bill Django (Jeff Bridges) nestao, a Cassadyjev zadatak je da ga pronađe.

Intrigiran nevjerojatnim pričama svoga poznanika, Bob impulzivno odluči pridružiti mu se. Kada pronađu Djanga u tajnom kampu pod vodstvom odmetnutog vidovnjaka Larryja Hoopera (Kevin Spacey), reporter se nađe usred prkosne bitke između snaga Djangove Novozemaljske vojske i osobnih Hooperovih supervojnika. Da bi preživio ovu divlju avanturu, Bob će morati nadmudriti neprijatelja kojem se nije nadao.


'Muškarci koji bulje u koze', trailer.

Film 'Muškarci koji bulje u koze' inspiriran je istoimenim bestselerom Jona Ronsona koji je otkrio istraživanja urnebesnih vladinih pokušaja da iskoristi paranormalne sile protiv neprijatelja. Roger Ebert je mudro primijetio da film želi da povjerujemo da su 'Istjerivači duhova' temeljeni na istinitoj priči, s tim da Dude iz Velikog Lebowskog radi kao američki general'. Uglavnom, kritičari zaključuju da je film vrlo dobro odglumljen i smiješan, iako mu neki zamjeraju da izgleda samo kao hrpa gegova.