Festival mediteranskog filma Split - Festivali
Home      Festivali      Festival mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma Split

Mediteran - kolijevka civilizacije. Split - dragulj Mediterana. Festival - fešta, veselje i zabava. Zato zakačite se za filmove. Zakačite se za festival.

filmski.net 25.05.2009 0 komentara

Festival mediteranskog filma Split

Međunarodni festival mediteranskog filma Split petodnevna je smotra filmova s područja Mediterana koju splitska, ali i hrvatska publika, nema priliku vidjeti u redovnoj kino distribuciji.

Festival se održava u kinoteci 'Zlatna vrata' tijekom dana, a u večernjim satima u kinu na otvorenome. U sklopu festivala odvija se i popratni filmski program, koncerti, zabave, okrugli stol te niz ostalih događanja.

Organizatori smatraju da Split, kao drugi grad u zemlji i kao jedan od najljepših gradova na samome Mediteranu, zaslužuje imati još jedan respektabilan međunarodni filmski festival. Njihov osnovni cilj je realizirati festival koji će se odvijati u središtu grada Splita, na otvorenim prostorima i koji će tijekom svog trajanja unijeti vrevu i festivalski 'šušur' po splitskim ulicama. Žele da festival živi Split, ali i da Split živi festival.

Mediteran je regija bogata poviješću, kulturom i tradicijom, često bezrazložno zanemarena. Obzirom na mali broj festivala mediteranskog filma u Europi, Split ima mogućnost u kratkom vremenu postati mjesto okupljanja najznačajnijih filmskih ostvarenja Mediterana. Organizatori žele originalnim idejama, snažnim vizualnim identitetom, marketingom i promocijom festivala, raznim popratnim projektima te međunarodnom suradnjom sa zemljama Mediterana, pozicionirati Split i Hrvatsku kao centralno mjesto mediteranske kulture u regiji.

službene stranice

Komentari

Nema komentara.