ZagrebDox - Festivali
Home      Festivali      ZagrebDox

ZagrebDox

Domaći festival međunarodnog filma cilja na suvremenu dokumentarnu produkciju te ima ambiciju biti centar za dokumentarni film u regiji.

filmski.net 23.02.2009 0 komentara

ZagrebDox

U tjedan festivalskih dana publici se predstavlja najšira svjetska dokumentarna produkcija, dok se redateljima i producentima pruža prostor za upoznavanje i razmjenu stavova, kao i za planiranje novih projekata.

Natjecateljski je dio programa podijeljen na međunarodni i regionalni na koji se stavlja poseban naglasak s dugoročnim ciljem poticanja suradnje zemalja Jugoistočne Europe, a u istom mogu sudjelovati filmovi koji su dovršeni do 1. siječnja godine u kojoj se održava festival.

Nagrade se sukladno tome dodjeljuju za najbolji film u regionalnoj i međunarodnoj kategoriji, za najbolji film mladog redatelja, ali i u ime publike, dok se cjelokupni program sastoji i od nekoliko retrospektiva i specijalnih projekcija. Za vrijeme festivala organizirana je i radionica za redatelje i producente čiji je cilj oblikovanje projekata u skladu s kriterijima europskih institucija.

Ove godine festival će se po četvrti puta održati u organizaciji renomiranine dokumentarne kuće Factum na čelu s Nenadom Puhovskim kao programskim direktorom i Sanjom Borčić Toth kao izvršnom direktoricom festivala.

www.zagrebdox.net

Komentari

Nema komentara.