Alexa Vega

27.08.1988 Ocala, Florida, USA Alexa Ellesse Vega

S 4 godine počela se pojavljivati pred filmskim kamerama, s 15 je postala dobitnica  Young Artist Award za ulogu u Spy Kids 2: Island Of Lost Dreams.

Alexa_Vega

Rođena na Floridi, ali sa četiri godine preselila se s obitelji u Kaliforniju gdje je njezina majka dobila posao u agenciji za traženje mladih talenata. Inspirirana majka odvela ju je  na audiciju za Burt Reynoldsovu TV seriju Evening Shade i odmah  je dobila dvogodišnji ugovor. Od tada kontinuirano radi kao gošća-glumica u E.R. i Chicago Hope. Pojavila se i u filmovima Little Giants (1994.) i Nine Months (1995.).

Mogli smo je gledati u brojnim filmovima: Twister (1996.), The Glimmer Man (1996.), Ghosts of Mississippi (1996.), The Deep End of the Ocean (1999.) gdje je glumila kćeri glavnih likova.

Dosada je radila sa najvećim talentima filmske industrije i ima zaista veliko iskustvo za djevojčicu njezinih godina.

Također je snimila i tri filma za televiziju: za NBC Dead Suzy (1995.), za CBS Promise To Carolyn (1996.) i It Was Him or Us (1995.), a pojavila se i u filmu The Magnificent Seven (1998.). Postala je heroj mnogim klincima zbog glavne uloge u seriji filmova Spy Kids.

Uživa u pecanju, plesu, čitanju, igranju s mlađom sestrom i gimnastici. Najdraži predmet joj je matematika. Alexa želi biti glumica, ali kada završi školu željela bi pisati scenarije i režirati.